ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Pohjois-Karjala Pride 2017 käynnistyy tiistaina

Sami Mollgren • 16.05.2017 06:28 • 2 kommenttia. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Pohjois-Karjala Pride 2017 järjestetään 16.-21.5.
Joensuussa käynnistyy tiistaina 16.5. pride-tapahtuma. Pohjois-Karjala Pride jatkuu sunnuntaihin 21.5. asti.

Pride-kulkue järjestetään lauantaina 20.5.2017 kello 14 alkaen ja sen jälkeen kello 15 alkaen vietetään puistojuhlaa. Kulkue järjestäytyy Joensuun rautatieaseman edustalla ja kulkuereitin toinen päätepiste on puistojuhlapaikka Taidemuseon puistossa.

- Pohjois-Karjala Pride tarjoaa susirajan sateenkaarikansalle ja heidän ystävilleen mahdollisuuden olla ylpeästi oma itsensä, luvataan tapahtuman verkkosivuilla.

- Perinteiseen tapaan viikkoon kuuluu myös mahdollisuuksia viettää aikaa syrjinnästä vapaassa ympäristössä muun muassa elokuvailloissa, sateenkaarimessussa, karaokessa, sateenkaarivaelluksella ja Houmous -iltaravintolassa.

Aiemmin Hohto-nimellä tunnettua sateenkaaritapahtumaa on järjestetty vuodesta 2005.

Vuonna 2017 ennätysmäärä pride-tapahtumia

Pride-vuosi 2017 käynnistyi Suomessa jo maaliskuussa, jolloin järjestettiin Rovaniemellä Arctic Pride -tapahtuma. Huhtikuussa Kuusamossa hiihtokeskuksessa järjestettiin Ruka Pride.

Joensuun tapahtuman aikana on myös kansainvälinen homofobian, bifobian ja transfobian vastainen päivä 17. toukokuuta.

Kesäkuussa järjestetään pride-tapahtuma Tampereella ja kesä-heinäkuun vaihteessa Helsingissä. Heinäkuussa järjestetään tapahtumat myös Kajaanissa ja Kustavissa. Elokuussa pride-tapahtumat järjestetään Lahdessa, Inarissa, Uudessakaarlepyyssä, Hangossa, Maarianhaminassa, Sipoossa, Turussa ja Torniossa. Syyskuun alussa on vuorossa Raaseporin Karjaa.

Syksyllä Helsingissä järjestetään vielä TransHelsinki-tapahtuma.

Lähialueiden pride-tapahtumiin kuuluvat esimerkiksi heinäkuun alun Baltic Pride / Tallinn Pride ja elokuun alun Stockholm Pride.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Aika aikainen ajankohta puistojuhlalle, onkohan Joensuussa vielä luntakin....
  lumiukko (ei rekisteröitynyt) • 16.05.2017 11:12
Venäläisvieraita eniten viikonloppuna
Uutisessa kerrotaan, että Pride tekee yhteistyötä venäläisten hlbt-järjestöjen kanssa. Venäläisjärjestöt ”kantavat kortensa viikon ohjelmaan torstain elokuvaillassa, perjantain transkeskustelussa ja lauantain Tšetšenian ihmisoikeustilannetta valottavassa infotilaisuudessa”, kerrotaan tiedotteessa.
Puheenjohtaja Jussi Hermaja sanoo, että venäläisvieraita lienee Joensuussa eniten lauantain kulkueessa ja puistojuhlassa.
www.karjalainen.fi

Tässä vielä koko viikon ohjelma. Pride-kulkue lauantaina kello 14, kokoontuminen rautatieaseman edessä:
pohjoiskarjalapride.fi
  Havainnoija • 16.05.2017 20:32
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy