Ranskan vaalit: Nuoret homo- ja bimiehet suosivat Marine Le Peniä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 10
Sininen on Macron, keltainen on Le Pen


Ranskan presidentinvaaleissa vasemmistoliberaalin Macronin odotetaan voittavan. Mielipidemittausten mukaan oikeistopopulistilla Marine Le Penillä ei juuri ole mahdollisuuksia. Marine Le Pen saattaa saada kannatusta yllättävästä suunnasta: nuorilta homomiehiltä.

Ranskassa suosittu dating-sovellus Hornet teki kyselyn, joka ei kuitenkaan ole samalla tavalla koko vastaajajoukkoa edustava kuin tutkimuslaitosten mittaukset. Hornetin kyselyssä kävi ilmi, että nuorista homo- ja bimiehistä yli kolmannes saattaa äänestää Marine Le Peniä.

Tulos on yllätys sen vuoksi, että Marine Le Pen ei missään tilanteissa ole osoittanut myötätuntoa hlbtiq-väestölle. Häntä ei voi pitää homoystävällisenä. Hän haluaisi lopettaa homoparien avioliitot ja adoptiot ja lesbopareilta hän haluaisi pois keinohedelmöityksen.

Mutta monet homot tuntuvat pelkäävän islamia, ja siinä asiassa Le Penin viesti menee perille. Hornetin kyselyyn netissä vastasi yli 5 000 homo- ja biseksuaalista miestä. Kokonaisuudessaan heistä 63,5% antanee äänensä Emmanuel Macronille ja 36,5% Marine Le Penille.

Nuoret miehet äänestäisivät kuitenkin toisin. He eivät tunne pelkoa oikeistopopulisteja kohtaan ja 43,5% äänestänee Le Peniä. Yli 50-vuotiaista vain 20% äänestäisi Le Peniä. Heillä on ehkä muistissa puolueen menneisyys. Isä Le Pen uhkaili 1980-luvulla, että kaikki aidsiin sairastuneet tulisi teljetä lukkojen taakse,

Hornet teki kyselyn huhtikuun 27.-28. päivinä 2017.

http://love.hornetapp.com/blog/2017/5/3/gay-men-under-30-are-more-likely-to-vote-for-marine-le-pen-than-older-ones

10 kommenttia

  • 1 / 10
  • ihmettelijä
  • 7.5.2017, 18.09
Marine le Penin suhde tasa-arvoiseen avioliittoon ei ole mikään kuriositeetti tai pikkujuttu. Jos hän voittaa ja pitää lupauksensa, on se merkittävä ennakkotapaus. Ranskasta tulisi ensimmäinen länsimaa,jossa tasa-arvoinen avioliitto on ensin hyväksytty ja sitten kumottu. Se olisi valtavan iso buusti kristofasistisille ja äärioikeistolaisille poliitikoille ja puolueille kaikkialla siitä, että parlamentaarisesti hyväksytty tasa-arvoinen avioliitto voidaan myös parlamentaarisesti kumota. Se että nuoret homomiehet kannattavat häntä kertoo siitä,että he ovat kasvaneet yhteiskunnan ilmapiirissä, jossa saavutettuja oikeuksia pidetään itsestäänselvyytenä.
No, ei presidentti Ranskassakaan diktaattori ole, vaan lakeihin tarvitaan parlamentin hyväksyntä. Tosin tuo Ke Penin uhka ei nyt myöskään toteutunut, joten kaikki hyvin toistaiseksi.