Ranskalainen kansainvälinen tv-kanava France 24 kävi katsomassa Moskovassa paossa olevia tsetsenimiehiä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Yksi Tsetsenian joukkopidätyksistä selvinnyt kertoi France 24 -tv-kanavalle, miten homoja pahoinpidellään ja miten pidätettyjen perheitä rohkaistaan tappamaan homo perheenjäsen.

France 24 pääsi tapaamaan Moskovassa turvatalossa olevia testsenimiehiä. Heidän sijoituspaikkaansa ei ole kerrottu, koska he eivät ole täysin turvassa missään Venäjän alueella. Homojen joukkopidätykset ovat jatkuneet jo useita kuukausia. Kolmen homomiehen tiedetään kuolleen turvajoukkojen käsittelyn yhteydessä ja kahdestakymmenestä muusta on nimilistat. Tsetseniasta paenneet uskovat, että tapettuja on enemmän kuin kolme.

France 24:n haastattelemat miehet ovat itse olleet pidätyskeskuksissa ja ovat kuulleet, miten homoja on uhkailtu. Pahoinpitelyissä turvallisuusjoukot ovat käyttäneet sähköshokkeja ja tilannetta on pahennettu kieltämällä vangituilta kunnolliset ateriat. Heille on heitetty syötävksi vain jätteitä.

Yksi haastatelluista kertoo että heitä on aina jahdattu, mutta nyt jokainen homo otetaan kiinni. Vangituille he voivat tehdä mitä tahansa, koska ketään ei kiinnosta homojen kohtalo.

Video on tullut youtubeen huhtikuun 26. päivänä 2017, joten se ei ole aivan tuore.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Euroopassa asenteet ovat vähitellen muuttumassa. Kun Merkel viikoloppuna tapasi Putinin, hän kertoi huolensa Tsetsenian tapahtumista. Putin ei ottanut asiaan minkäänlaista kantaa. Uskotaan kuitenkin, että mitä enemmän asia nousee julkisuuteen, sitä todennäköisemmin Putinin on puhallettava pilliin ja saatava väkivalta Tsetseniassa loppumaan.


PÄIVITYS 4.5.2017 klo 10.30

Viiden maan ulkoministerit kirjoittivat Lavroville Tsetsenian tilanteen johdosta

Lavrov on tänään Suomessa. Tv seuraa vierailua ainakin Areena-kanavallaan. Tiedotustilaisuus alkaa klo 12.

Ylen uutiset kertoi tänä aamuna, että Ruotsin ja neljän muun eurooppalaisen maan ulkoministerit kehottavat Venäjää selvittämään väitteet Tšetšenian homoseksuaalien vainoista. Tieto on peräisin Dagens Nyheter -lehdestä.

Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström on ollut aloitteellinen. Hän on yhdessä Britannian, Ranskan, Saksan ja Hollannin ulkoministerien kanssa kirjoittanut Venäjän ulkoministerille Sergei Lavroville kirjeen, jossa viisi ulkoministeriä kehottaa Lavrovia selvittämään Tšetšeniasta kantautuneet tiedot homoseksuaalien vainoista.

Suomi ei osallistu tähän kirjeenvaihtoon.

Ministerien ovat huomanneet, että asia ei noussut lainkaan esiin Lavrovin ja Tšetšenian presidentin Ramzan Kadyrovin tapaamisessa viime kuussa.

Ministerit kehottavat Venäjän hallitusta selvittämään kauhu-uutiset ja takaamaan homoseksuaalien oikeuksia puolustavien aktivistien ja toimittajien turvallisuuden.

Viisi ulkoministeriä ovat: Sigmar Gabriel, Jean-Marc Ayrault, Boris Johnson, Bert Koenders ja Margot Wallström.

Päivitys 4.5.2017 klo 13.15 ja klo 15

Lavrovin ja Soinin tiedotustilaisuudessa Tsetsenian tilannetta ei käsitelty

Ulkoministerit Lavrov ja Soini pitivät tiedotustilaisuutensa Haikon kartanon yläsalissa. Tsetsenia ei noussut puheenaiheeksi tiedotustilaisuudessa.

Täydennys klo 15

Radiouutisissa klo 15 kerrottiin, että Soini käsitteli Lavrovin kanssa ihmisoikeuskysymyksiä laajasti. Soini ei kuitenkaan täsmennä, ottiko Soini kantaa Tsetsenian väitettyihin homoseksuaalien vainoihin. Soini sanoi, että Suomi ei toimi julkilausumapolitiikan kautta vaan kahdenvälisesti. Ruotsi, Britannia, Saksa, Ranska ja Hollanti ovat vaatineet Lavroville lähettämässään kirjeessä Venäjää painostamaan Tsetseniaa, jotta se lopettaisi homojen vainoamisen.

Haikon kartano Porvoon lähellä

2 kommenttia

Muistuupa mieleen Putinin taannoinen haastattelu Sotsin talviolympialaisten alla, jossa Putin kehuskeli ettei Venäjällä vainota homoja.

Mutta tukskinpa Venäjällä, joka on sortunut ortodoksi-kristilliseen iäisyys-oppiin, nuo Venäjän federaatioon kuuluvassa Tsetseniassa tpahtuvat julmuudet ovat Putinin hallintoseurakunnalta tietämättömissä, vaan eiköhän niillä ole Kremlim kristillisen hallinnon siunaus.
  • 2 / 2
  • Tomppa
  • 4.5.2017, 10.28
Lavrov saapuu tänään Suomeen Soinin kutsusta. Merkelillä oli munaa puhua Putinelle Moskovassa homojen ja Jehovan todistajien vainoista Venäjällä. Soini taitaa tyytyä kehumaan maidemme hyvää yhteistyötä ja kauppasuhteita.......