Venäjän suurlähetystöllä Helsingissä mielenosoitus Tsetsenian vainoja vastaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 6

Noin 60 henkeä oli mukana mielenosoituksessa Helsingissä Venäjän suurlähetystöllä tiistaina 25.4.2017. Vastaavanlaisia mielenilmauksia on ollut monissa kaupungeissa Euroopassa. Mielenosoituksessa vaadittiin, että Venäjän hallitus puuttuu Tsetsenian harjoittamaan vainoon.


Ennen mielenosoitusta Setan hallituksen jäsen Krister Karttunen kertoi, mitä Seta on tähän mennessä tehnyt Tsetsenia-asiassa. Setan keräyksessä on saatu kokoon yli 10 000 euroa.

Audio
Setan hallituksen jäsen Krister Karttunen kertoi, mitä seta on tähän mennessä tehnyt Tsetsenia-asiassa.

Mielenosoituksen virallisen puheenvuoron piti Setan hallituksen puheenjohtaja Viima Lampinen. Hän sanoi, että tämä on lähihistorian laajin homovaino ja muistuttaa Ugandan tapahtumia joitakin vuosia sitten. Lampisen mukaan nämä eivät ole hirmutekoja, jotka liittyisivät johonkin uskontoon vaan ne syntyvät diktatuurissa.

Viima Lampinen vaati välittömiä toimia homomiesten kidutuksen ja heihin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. Tapahtumien kulku voidaan vielä pysäyttää. Venäjän hallitus voi halutessaan vaikuttaa asiaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vainojen on loputtava ja niihin syyllistyneet on saatettava vastuuseen. Ihmiset on vapautettava. Ihmisten turvallisuus on taattava myös heidän kotimaassaan.

Audio


Mielenosoituksen puheen aikana Tehtaankadun alkupäähän saapui ambulanssi. Siellä oli tapahtunut jokin onnettomuus.

6 kommenttia

Nämä tsetseenimiehet nyt turvaan Suomeen. Nyt lupaus turvapaikasta niin uskaltavat tulla tänne. Jo pelkästään tuollainen vaino varmasti oikeuttaa turvapaikkaan, varsinkin kun Venäjä ei ota asiassa mitään vastuuta.
Tänä iltana, tiistaina 25.4.2017, on ranneliike.netiin tulossa artikkeli, jossa on uusimpia tietoja Tsetsenian vankileireistä ja homovainosta.

Kommenttia muokattu: 25.04.2017 klo 19:20