Senegalissa kovat tuomiot

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

AFP kertoo, että Senegalin pääkaupungissa Dakarissa yhdeksän miestä on tuomittu kahdeksaksi vuodeksi vankilaan. Asiaanajaja kertoi, että' tämä on kovin rangaistus, joka homoille on Senegalissa annettu. Miehet pidätettiin joulukuussa. Heitä syytettiin sopimattomasta käytöksestä, luonnottomista toiminnoista ja rikolliseen järjestöön kuulumisesta. Valtionsyyttäjä vaati 5 vuoden vankeutta. Tuomari perusteli kovempaa rangaistusta rikollisjärjestöllä. Useimmat kuuluvat homojen parissa aids-työtä tekevään järjestöön. /pk

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Poliisi tunkeutui Dakarissa taloon, johon senegalilainen Diadji Douf oli kutsunut vieraansa. Poliisi syytti kaikkia siveettömästä ja luonnottomasta käyttäytymisestä. Kaikki kuljetettiin pois. Rikos oli: he ovat homoja. Siitä saa vankeutta. Keskiviikkona tuomio julistettiin. Yksi rikos oli toimia järjestössä, joka tekee HIV- ja aids-työtä. Diouf toimii sen lisäksi senegalilaisessa HLBTIQ-järjestössä.

Kenialaisen homojärjestön Galckin edustaja kertoo, että monissa maissa lakien mukaisesti vainotaan ja pahoinpidellään homoja. Kertoja sanoo nimekseen "Kuria". Oikeaa nimeään hän ei uskalla kertoa. Hän on 36-vuotias ihmisoikeusaktivisti. Hän pelkää poliisia, mutta hän pelkää myös pahoinpitelyitä. On ollut myös murhia. Joillakin Afrikan islamilaisilla alueilla samaa sukupuolta olevien suhteesta on luvassa kuolemanrangaistus. Myös kristillinen kirkko kiihottaa homoja vastaan. Mahtavien kirkonmiesten kiihottavat puheet vaikuttavat ihmisiin. Homoja ja lesboja pidetään vähempiarvoisina.

Valtioiden presidentit ovat yhtä suvaitsemattomia kuin kirkkoherrat ja imaamit. Simbabvelainen Robert Mugabe haukkuu homoseksuaalit pahemmiksi kuin siat tai koirat. Ugandan presidenttti Yoveri Museveni, jota läntiset hallitukset mielellään ylistävät demokraatiksi, näkee homouden rappiona ja vaarana yhteiskunnalle. Se on laajalle levinnyt näkemys. Homous on valkoisten hommaa. Se tuli Afrikkaan kolonialismin aikana ja on vastoin Afrikan alkuperäiskulttuureja. Historioitsijat ovat kuitenkin toista mieltä. Afrikassa oli homoseksuaalisuutta jo ennen valkoisia.

(Süddeutsche Zeitung /pk)