Brittiparlamentissa puhuttiin Kadyrovin aikeista tuhota homoyhteisö maassaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1
Alan Duncan parlamentin istunnossa Lontoossa

Seuraavan kuukauden aikana, ramadanin alkuun mennessä, haluaisi Tsetsenian presidentti Kadyrov hävittää kaikki homot maastaan. Iso-Britannian ulkoasiain valtiosihteeri, konservatiiveihin kuuluva Alan Duncan otti asian esiin parlamentin istunnossa. Ministeriö vahvistaa Pink Newsille, että on olemassa venäjänkielisenä tällainen uhkaus. Se oli paikallisessa venäjänkielisessä mediassa ja se on toimitettu edelleen YK:n korkea-arvoiselle ihmisoikeuskomissaarille ja USAn ulkoministeriölle. Pink Newsin uutinen on päivätty 21.4.2017.

Valtiosihteeri Alan Duncan kertoi brittiparlamentin istunnossa, että ihmisoikeusryhmien mukaan homovihamielisen toiminnan johtaminen on annettu presidentti Kadyrovin lähipiirille. Jo aikaisemmin tsetseniassa on ollut väkivaltaisia operaatioita, mutta tällä kertaa huomio kohdistuu hlbtiq-yhteisöön.

Alan Duncan kertoi parlamentissa, että heidän lähteidensä mukaan tämä ihmisryhmä haluttaisiin poistaa Tsetseniasta ramadanin alkuun mennessä. Sellaiset kannanotot ovat häpeällisiä, sanoo Alan Duncan.

Duncan kertoo olleensa yhteydessä venäläiseen kolleegaansa Vladimir Titoviin. Myös diplomaattisella tasolla on nostettu paineita Venäjän suuntaan, kun Ruotsin ulkoministeriö torstaina kutsui Venäjän suurlähettilään Viktor Tatarintsevin puhutteluun.

Venäjän ja Tsetsenian viranoamiset ovat torjuneet puheet joukkopidätyksistä. Presidentti Kadyrov leimasi tapahtumista kertoneet journalistit ”korruptoituneiksi, pirullisiksi journalisteiksi”.


Alan Duncan piti puheensa parlamentissa 20.4.2017

https://www.facebook.com/SirAlanDuncan/videos/194917057682598/

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Anton
  • 25.4.2017, 16.11
Hienoa, että Britanniassa ja Ruotsissa otetaan kantaa myös valtiona Suomelle tyypillisen hiljaisuuden sijaan, näin saadaan myös muun maailman huomio tähän Tsetsenian meininkiin.