Kreml kiistää jälleen homojen vainon Tsetseniassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Torstaina 20.4. Kremlin tiedottaja Dimitri Peskov jälleen kiisti, että Tsetseniassa olisi käynnissä homovaino. Uutistoimisto AFP:n mukaan Peskov sanoi, että kaikki tiedot ovat epämääräisiä ja anonyymejä.

AFP julkaisi ensi kerran alueelta paenneiden silminnäkijäkuvauksia. Heidän kertomuksensa ovat samanlaisia, joita on ollut esim. ranneliike.netissä.

Saksassa homojärjestö LSVD on vaatinut Merkeliä aktivoitumaan tässä asiassa. Merkeliä vaaditaan painostamaan Kremlin ja Groznyn poliitikkoja, jotta Tsetsenian homojen ihmisoikeudet turvattaisiin. Saksa on kuitenkin vahva vaikuttaja EU-alueella.

http://derstandard.at/2000056267187/Putin-staerkt-Tschetschenien-Chef-Kadyrow-den-Ruecken

Itävallassa vihreä parlamentaarikko Ewa Dziedzic vaatii ulkominister Sebastian Kurzilta, että Itävalta ottaisi pakolaisiksi Tsetsenian vainottuja homoja. Huomiseksi on Wieniin suunniteltu suuri sateenkaarimarssi Tsetsenian tilanteen takia.

Euroopan neuvosto tuomitsee Novaja Gazeta -lehteen mahdollisesti kohdistuvat rangaistusiskut. Euroopan neuvosto kritisoi, että maalliset ja uskonnolliset johtajat Tsetseniassa uhkailevat journalisteja. (Deutschlandfunk)

Suomessa on Setan antaman tiedon mukaan kerätty 5 800 euroa Tsetsenian pakolaisten hyväksi. Mielenosoitus Venäjän suurlähetystöllä on tiistaina 25.4.2017 klo 17. Paikka on Silja Linen Tukholman laivojen terminaalin vieressä, osoite Tehtaankatu 1

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta