Berliini: Epäonnistuiko pommi-iskuaikomus Venäjän suurlähetystöllä hlbtiq-mielenosoituksessa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
Venäjän suurlähetystö on Unter den Lindenillä lähellä Brandenburgin porttia

Pommi-iskuaikomus kariutui Berliinissä viikko sitten

Ainakin saksalaiset Welt-lehti ja Bild am Sonntag kertovat, että Leipzigissa pakolaiskeskuksessa asunut marokkolaismies olisi suunnitellut iskua Venäjän suurlähetystöllä Tsetsenian tilanteen takia pidettyyn mielenosoitukseen viikko sitten. Poliisi esti pommiaikeet edeltävänä yönä.

Bild am Sonntagin mukaan mies oli sosiaalisessa mediassa useilla salanimillä kertonut aikeistaan. Viranomaiset pääsivät miehen jäljille näiden kirjoitusten perusteella.

Miehellä oli tarkoituksena sekoittua mielenosoittajien joukkoon 8.4.2017 Venäjän suurlähetystön edessä. Suurlähetystö on Unter den Lindenillä. Viranomaiset iskivät pakolaiskeskukseen aamuyöllä klo 5, vain joitakin tunteja ennen hlbtiq-mielenosoitusta. Kyseessä on kontteihin rakennettu ”pakolaiskylä”, jossa asuu 8 000 ihmistä. Marokkolaismies yritti paeta, mutta jäi kiinni. Mies oli tullut Saksaan 2015, mutta vuonna 2016 hänen turvapaikkahakemuksensa oli hylätty. Hän oli tehnyt aikaisemmin pommiuhkauksen Leipzigin alueella sijaitsevaan ammattikouluun

Tämä artikkeli perustuu Welt-lehden uutiseen. Alun perin tiedot ovat Bild am Sonntagista. Berliinin päälehdistä ei nopealla etsinnällä vielä löytynyt tätä uutista, joten sen luotettavuus on epävarma. Asia tarkentunee lähipäivinä

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Welt-lehden juttu
https://www.welt.de/politik/deutschland/article163740698/SEK-griff-offenbar-im-letzten-Moment-in-Asylunterkunft-zu.html

Leipzigin alueen lehti Leipziger Volkszeitung kertoi poliisin kiinniotto-operaatiosta jo viime viikon tiistaina. Uutisessa mainitaan, että terroriteon kohteena olisi ollut Venäjän suurlähetystö. Miehen henkilöllisyyden selvittäminen on ollut vaikeaa, koska hän on esiintynyt monilla nimillä. Hänet on otettu kiinni uhkailupuheiden takia, mutta ne eivät ole niin raskas rikos, että mies voitaisiin pysyvämmin panna telkien taa. Luultavasti hänet vapautetaan pian - ellei ole jo vapautettu.

http://www.lvz.de/Mitteldeutschland/Polizeiticker-Mitteldeutschland/Terrorverdaechtiger-sitzt-in-Leipziger-Zelle-Identitaet-steht-fest

Päivitys tiistaina 18.4.2017 klo 20.30


Uutinen on iltapäivällä levinnyt gay-uutismediaan

Uutinen terrori-isku -suunnitelmasta hlbti-mielenosoitukseen Venäjän suurlähetystöllä on nyt alkanut levitä gay-uutismediaan. Mielenosoituksen järjestäjä, berliiniläinen kansanliike "Enough is Enough" julkaisi tiistaina iltapäivällä tiedotteen, jossa se kertoo, että poliisin mukaan lauantaina 8. huhtikuuta pidetty mielenosoitus oli mahdollisesti terrori-iskun tavoitteena. Mielenosoitukseen osallistui satoja ihmisiä, mukana mm. vihreiden kansanedustaja Volker Beck. Tiedotteessa korostetaan, ettei pelolle saa antaa valtaa. https://www.facebook.com/enough2014/photos/a.206685316161103.1073741835.203939286435706/850305488465746/?type=1&theater

Poliisi oli ilmoittanut mielenosoituksen järjestäjille, että mielenosoitus voidaan pitää, mutta kukaan ei voi olla kasvot peitettynä. Muutama päivä aikaisemmin oli tapahtunut Tukholman terroriteko.

Mielenosoituksen järjestäjät ovat nyt kiitelleet poliisin toimintaa ja yhteistyötä.

Valtionsyyttäjä Leipzigissa kertoi tänään mediallle, että terroriteon kohteena eivät olisi olleet mielenosoituksen osanottajat. Valtionsyyttäjän mukana tutkimukset ovat yhä käynnissä.

Päivitys 19.4.2017 klo 9

Seta on järjestämässä mielenosoitusta Helsingissä Venäjän suurlähetystölle

Seta valmistelee mielenosoitusta Venäjän suurlähetystön eteen, koska Venäjän viranomaiset eivät ole reagoineet Tsetsenian tilanteen vaatimalla tavalla. Päivämäärää ei vielä ole. Asiasta kertoi Setan varapuheenjohtaja Aleksi Koivisto blogissaan Setan nettisivulla.

http://seta.fi/?post_type=post&p=9253

Misterien mielenilmaus Venäjän suurlähetystöllä

Pääsiäisviikonloppuna Venäjän suurlähetystöllä oli Mistereiden mielenosoitus, aiheena Tsetsenian tilanne.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!