Irlantiin kansallinen hlbti-nuorisostrategia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 4

Irlanti on ottanut ensimmäisenä maana maailmassa käyttöön hlbti-nuorisostrategian, jolla on tarkoitus nujertaa homofobia ja ottaa esiin muita nuorten hlbti-vähemmistöihin kuuluvien kohtaamia haasteita.

Strategia on lajissaan ensimmäinen maailmassa ja se on osa laajempaa lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisäämiseen tähtäävää hanketta.


Vahvasti katolinen Irlanti on ottanut merkittäviä harppauksia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksien tunnustamisessa lyhyen ajan sisällä. Toukokuussa 2015 samaa sukupuolta olevien parien siviiliavioliitot mahdollistava laki hyväksyttiin ylivoimaisesti kansanäänestyksessä. Syksyllä 2015 Irlannissa astui voimaan itsemääräämisoikeuteen perustuva translaki.

National Lgbti+ Youth Strategy Ireland (Facebook)
PinkNews: Ireland just became the first country to introduce a national LGBT youth strategy

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

4 kommenttia

Tällainen Suomeenkin ja vähän äkkiä. Nyt Setalle huomio että vaikuttavat seuraavan SDP-johtoisen hallituksen päätöksenteossa tämän saamiseksi mukaan uuden translain ohella.
Mainitaan sanat hyvinvointi ja taloudellinen turvallisuus. Valitettavaa, että koskee vain nuoria, mutta ehkä aikuiset ovat jo menetetty sukupolvi tulevaisuuden kannalta(?). Tässä halutaan rakentaa uudenlaista ja modernimpaa ( huom!) yhteiskuntamallia. Sinänsä tässä tunnustetaan, että pitää tehdä jotain, mitä ei skandinaviassa huolita tai piitata, kun kaikki on mukamas tehty, mikä on valhe. Paljon on jätetty tekemättä. Paljon on jätetty tekemättä myös monien muidenkin ihmisryhmien kohdalla, koska konservatiiviblokki haluaa pölliä rahat ja hyvinvoinnin itselleen. Syytän nimenomaan näitä rahakasan päällä istujia, jotka keräävät tarpeettomasti lisää rahaa itselleen muodossa tai toisessa ( vrt KOKOOMUS ). Minusta se on häpeällistä: hävetkää! Niitten paskamahat saisivat haljeta.