Helsinki Pride 2017 -tapahtuman teema: Vapaus ja vastuu

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 6
Helsinki Pride 2016 oli suurin tähänastisista kaupungissa järjestetyistä.

Juhannuksen jälkeisellä viikolla 26.6.-2.7. järjestettävän Helsinki Pride 2017 -tapahtuman teema on "Vapaus ja vastuu".

- Vuoden Helsinki Priden teemalla haluamme palauttaa keskusteluun ihmisoikeudet, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden niin yhteiskunnan, yhteisön kuin yksilönkin näkökulmista. Teemamme "Vapaus ja vastuu" on myös hatunnosto itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlalle.

Helsinki Pride -tapahtuman järjestää HeSeta ry.

Teeman julkistaminen tapahtuu keskiviikkona 12. huhtikuuta Helsingin Tavastialla järjestettävässä HeSetan Vapaus ja vastuu - Party for Pride -tukikonsertissa. Konsertissa esittäytyy ja pitää puheen Helsinki Priden suojelija 2017 Nasima Razmyar (sdp). Samoin puheen pitää kesän 2016 tapahtuman suojelija Silvia Modig. Esiintyjinä ovat Kaupungin Naiset, Iisa, Arto Tuunela (Pariisin Kevät -yhtyeestä), Jamie MacDonald (stand up), The band called iMi ja Paleface Official. Tapahtuman dj on Mr.A.

helsinkipride.fi
Vapaus ja vastuu - Party for Pride (Facebook)
Helsinki Pride (Facebook)

6 kommenttia

  • 1 / 6
  • blaah
  • 11.4.2017, 20.19
Ääh, mälsää että suojelijat tulevat lähes aina akselilta sdp-vasemmisto-vihreät. Olisi mukava saada joskus joku keskustalainen tai persu. Juuri sen takia, että noissa puolueissa avoimuus lisääntyisi.
Onhan noita ollut muistakin puolueista: 2010 Alexander Stubb (kok) ja 2013 Eva Biaudet (rkp). Keskustalaista ei näemmä ole ollut ( https://fi.wikipedia.org/wiki/Helsinki_Pride ).

Olisi kyllä tärkeää, että hlbti-organisaatioissa oltaisiin entistäkin aktiivimpia pyrkimyksissä kurotella "kuplan" reunoille ja jopa ulkopuolelle. Omien selkään taputtelun asemesta pitäisi aktiivisemmin tunnustella ja etsiä uusia ystäviä.

Kansainvälisenä homofobian vastaisena päivänä ranneliike.netin taustayhdistys on nimittänyt homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilään. Heissäkin on ollut edustettuna puoluekirjo laajalti. Vuonna 2015 tehtävään nimitettiin juurikin keskustalainen, Annika Saarikko ( http://ranneliike.net/teema/keskustan-varapuheenjohtaja-kansanedustaja-annika-saarikko-homofobian-vastaisen-tyon-hyvan-tahdon-lahettilas-2015?aid=11751 ).

Perussuomalaisen nimittäminen tällaiseen tehtävään lienee ainakin toistaiseksi yhtä hankalaa kuin kristillisdemokraatinkin; nimitys vaatii nimittäin myös nimitettävän suostumuksen.