Helsinki Pride 2017 -tapahtuman teema: Vapaus ja vastuu (juttukommentit)

  • 1 / 6
  • blaah
  • 11.4.2017 20:19
Ääh, mälsää että suojelijat tulevat lähes aina akselilta sdp-vasemmisto-vihreät. Olisi mukava saada joskus joku keskustalainen tai persu. Juuri sen takia, että noissa puolueissa avoimuus lisääntyisi.
Onhan noita ollut muistakin puolueista: 2010 Alexander Stubb (kok) ja 2013 Eva Biaudet (rkp). Keskustalaista ei näemmä ole ollut ( https://fi.wikipedia.org/wiki/Helsinki_Pride ).

Olisi kyllä tärkeää, että hlbti-organisaatioissa oltaisiin entistäkin aktiivimpia pyrkimyksissä kurotella "kuplan" reunoille ja jopa ulkopuolelle. Omien selkään taputtelun asemesta pitäisi aktiivisemmin tunnustella ja etsiä uusia ystäviä.

Kansainvälisenä homofobian vastaisena päivänä ranneliike.netin taustayhdistys on nimittänyt homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilään. Heissäkin on ollut edustettuna puoluekirjo laajalti. Vuonna 2015 tehtävään nimitettiin juurikin keskustalainen, Annika Saarikko ( http://ranneliike.net/teema/keskustan-varapuheenjohtaja-kansanedustaja-annika-saarikko-homofobian-vastaisen-tyon-hyvan-tahdon-lahettilas-2015?aid=11751 ).

Perussuomalaisen nimittäminen tällaiseen tehtävään lienee ainakin toistaiseksi yhtä hankalaa kuin kristillisdemokraatinkin; nimitys vaatii nimittäin myös nimitettävän suostumuksen.
  • 3 / 6
  • Jorma Hentilä
  • 14.4.2017 0:13
Vähän historiaa:

Jo 1970-luvulla Setan tavoitteena oli löytää ystäviä poliittisen kentän koko leveydeltä. Se näkyi muun muassa siinä, kun Seta pyrki yhteistyöhön kansanedustajien kanssa suojaikärajojen yhtenäistämistä ja kehotuskiellon kumoamista koskevien alioitteiden jättämisessä eduskunnan käsiteltäväksi.

Ystäviä eli siis aloitteiden allekirjoittajia löytyi Sdp:stä, Skdl:stä - siis
Vasemmistoliiton edeltäjästä - ja jo pois nukkuneesta Lkp:stä (Liberaalinen kansanpuolue) sekä muistaakseni myös Rkp:stä. Tähän se rajoittui.

Tänään kenttä on laveampi. Stubb oli kaiketi ensimmäinen kokoomuslainen suojelija, mutta jo aikaisemmin oli näkyvää kokoomuslaista lähestytty, tuloksetta. Kepusta varmaan löytyisi, siis sen liberaalisiiveltä. Eduskuntaryhmän puheenjohtajana toimiessaan Kimmo Tiilikainen äänesti yhtenä harvoista kepulaisista avioliittolain muuttamisen puolesta.
"Ääh, mälsää että suojelijat tulevat lähes aina akselilta sdp-vasemmisto-vihreät."

Ainahan sitä voi mennä Herkkuun bailaamaan, jos on vihervasemmalla mälsää ...