Ehdokkaat vuoden 2017 Mr. Gay ja Miss Gay Finland -kilpailuihin haussa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 1
Mr. Gay Finland 2016 Marko Fali ja Miss Gay Finland 2016 Helmi-Maaria Jokinen (kuva: Karo Holmberg)

Haku Mr. Gay Finland ja Miss Gay Finland -kilpailuihin on käynnissä 3.–23.4.2017. Järjestäjien mukaan haussa on persoonallisia osallistujia toimimaan hyvän tahdon lähettiläinä ja esikuvina suomalaisille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille.

Molempien kilpailujen finaali järjestetään ravintola dtm:ssä Helsinki Pride -viikolla.

Järjestäjien mukaan Mr. Gay Finland ja Miss Gay Finland -kilpailujen tarkoituksena on edistää seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoa ja yhteisöllisyyttä sekä kannustaa olemaan ylpeästi oma ainutlaatuinen itsensä. Valtakunnallinen ihmisoikeusjärjestö Seta tekee voittajien kanssa yhteistyötä yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Finalistit julkaistaan 5. kesäkuuta.

- Mr. Gay Finland on enemmän kuin komeuskilpailu – ulkoisen komeuden lisäksi huomioidaan erityisesti osallistujien sisäistä komeutta. Kilpailuun ovat tervetulleita eri-ikäiset, -kokoiset ja -näköiset homomiehet, kertoo Mr. Gay Finland -kilpailun tuottaja Janne Tiilikainen.

Vuonna 2010 Mr. Gay Finlandiksi valittiin Kenneth Liukkonen, vuonna 2011 Jussi Laitinen, vuonna 2012 Janne Tiilikainen, vuonna 2013 Aleks Vehkala, vuonna 2014 Peter Linden, vuonna 2015 Aku Raita ja vuonna 2016 Marko Fali. Osa voittajista on edustanut menestyksekkäästi Suomea kansainvälisissä Mr. Gay Europe ja Mr. Gay World kilpailuissa.

- Miss Gay Finland -kilpailu tekee näkyväksi sateenkaarinaisten monimuotoisuutta. Kaikki erilaiset naisiksi identifioituvat seksuaalivähemmistöön kuuluvat ovat tervetulleita kisaan. Me kaikki olemme upeita ja arvokkaita juuri sellaisina ja sen tyylisinä kuin olemme. Juhlikaamme tätä rikkautta, kertoo Miss Gay Finland -kilpailun tuottaja Kristiina Puukko.

Vuonna 2013 ensimmäinen Miss Gay Finland oli Lenna Luuri, vuonna 2014 Melanie Orenius ja vuonna 2015 Catariina Salo. Neljänneksi tittelin haltijaksi valittiin vuonna 2016 Helmi-Maaria Jokinen.

Haku kilpailuihin on käynnissä 3.–23.4.2017 molempien kilpailujen kotisivuilla.

Päivitys klo 10.31: korjattu kuvatekstiä.

mrgayfinland.fi
missgayfinland.fi

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Anonyymi
  • 3.4.2017, 10.17
kuvatekstistä päätellen tää onkin cross-dressing-kisa :)