Itävaltalainen hlbti-järjestö HOSI Wien: Rekisteröity parisuhde on meille parempi kuin nykyinen avioliitto

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
Kirkolla on vahva vaikutus Itävallan avioliitto-instituutioon

Lauantaina, huhtikuun ensimmäisenä päivänä paranevat rekisteröidyn parisuhteen ehdot Itävallassa. Parisuhde voidaan solmia maistraatissa. Nyt rekisteröity parisuhde on modernimpi ja parempi kuin avioliitto, joka on luonteeltaan hyvin vanhoillinen.

Ne erot, joita avioliiton ja rekisteröidyn parisuhteen välille Itävallassa jää, ovat joko vähäisiä tai rekisteröidyssä parisuhteessa eläville edullisia. Näin kerrotaan HOSI Wienistä, paikallisesta hlbtiq-järjestöstä. Nyt, kun adoptio ja keinohedelmöitys ovat mahdollisia homo- ja lesbopareille, rekisteröity parisuhde voittaa avioliiton oikeudellisena instituutiona.

Rekisteröity parisuhde on tämän vuosisadan instituutio. Avioliitto on tilkkutäkkimäinen antiikkinen patriarkaattisen hengen tuote. Avioliitossa eroprosessi on vanhakantainen. Uskottomuus on yhä eroperuste. Rekisteröidyssä parisuhteessa vaaditaan vain kattava luottamussuhde kahden ihmisen välille. Heterojen avioliitossa on käytössä kihlaus ja sen purku voi aiheuttaa vahingonkorvausvaatimuksia. Rekisteröidyssä parisuhteessa sellaista ei ole.

Homojen ja lesbojen kannattaa HOSI Wienin mukaan vaatia avioliitto-oikeutta vasta, kun avioliittoa koskeva lainsäädäntö saatetaan nykyaikaa vastaavaksi. Nationalratissa eli Itävallan parlamentissa homojen oikeus avioliittoon on nykyisessä poliittisessa tilanteessa mahdoton. Homojärjestöt eivät satsaa toiminnassaan avioliittokysymykseen vaan sellaisiin asioihin, joissa poliittisilla puolueilla ei ole samanlaista merkitystä. Nyt keskitytään mieluummin valistustoimintaan ja syrjintäkiellon täytäntöönpanoon sekä taisteluun homovihaa ja viharikoksia vastaan.

(GGG.at)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!