Katy Perry kamppaillut uskonsa ja seksuaalisen suuntautuneisuutensa aiheuttaman ristiriidan kanssa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 5
Katy Perry HRC:n gaalatapahtuamssa lauantaina 18. maaliskuuta (kuva: Christopher Polk / AFP / Lehtikuva)

Menestynyt laulaja Katy Perry sanoo uskonnollisen taustansa ja myös samaa sukupuolta oleviin kohdistuvan kiinnostuksensa aiheuttamista ristiriidoista. Lauantai-iltana Perry vastaanotti National Equality Award -tunnustuksen Los Angelesissa järjestyssä Human Rights Campaign -järjestön gaalatilaisuudessa.

Perry piti yli kymmenen minuutin mittaisen kiitospuheen.

Perryn ensimmäinen pop-albumi One of the Boys ilmestyi vuonna 2008, ja sillä oli myös hänen läpimurtohittinsä I Kissed a Girl. Tuolloin Perry oli 23-vuotias. Hän arvioi omakohtaista kokemustaan liippaavan kappaleen käynnistäneen tärkeän keskustelun. Daily Mail -lehdelle hän toteaa tehneensä muutakin kuin vain suudelleen.

Perry kertoo tajunneensa jo nuorena kiinnostuvansa myös tytöistä. Yhdessä uskonnollisen taustan kanssa tuloksena oli kuitenkin ristiriita. Hän kertoo yrittäneensä rukoilla itsestään heteroa - ja hyväksyneensä seksuaalisen suuntautuneisuutensa ja identiteettinsä vasta aikuisella iällä.

Hän kertoo kuplansa puhjenneen kohdattuaan erilaisia ihmisiä ja ymmärtäneensä, ettei seksuaalisuus ole yhtä mustavalkoinen asia kuin hänen gaala-asunsa. Hän sanoo ymmärtäneensä, etteivät ne ihmiset, joita hänet oli opetettu pelkäämään, olleetkaan sellaisia kuin hän oli kuvitellut. Hän puhuu korvaamattomasta oppitunnista, vanhempien polusta poikkeavasta omasta polusta sekä siitä, että oma polku on tehnyt hänet sellaiseksi kuin hän on. Hän sanoo, ettei perhettään voi valita, mutta heimonsa voi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- En voi enää vain istua hiljaa. Minun on puolustettava sitä, minkä tunnen oikeaksi: se on yhdenvertaisuus ja oikeudenmukaisuus kaikille. Piste, totesi Perry kiitospuheessaan.Vuonna 1984 syntynyt Katheryn Hudson kasvoi uskonnollisessa kodissa, perheen keskimmäisenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat kristittyjä pastoreita. Hän aloitti musiikkiuransa vuonna 2001 nimellä Katy Hudson, jolloin hän julkaisi gospel-albumin. Myöhemmin hän otti taiteilijanimekseen Katy Perry, koska hänen oma nimensä sekoitettiin näyttelijä Kate Hudsoniin.

Daily Mail: ´I did more than kiss a girl!´ Katy Perry reveals breakout hit was inspired by her own sexual experiences
USA Today: Katy Perry: I kissed a girl, and did more than that, after religious childhood

5 kommenttia

ristiriitaahan ei aiheuta lainkaan seksuaalinen synnynnäinen identiteetti, vaan ristiriidat aiheuttaa täysin vain uskomuksellinen opittu/tuputettu suuntautuminen - eli noista kerronnassa jutussa mennään puoliksi metsään.

Toiseksi mielenkiintoista kammoa biseksuaalisuus-sanaa kohtaan jutun toimittajalla, koska sitä ei jutussa ole kyetty käyttämään, vaan vain kiertoilmausta "myös samaa sukupuolta oleviin kohdistuvan kiinnostuksensa ". Noh, journalisteillla on se rajoittunut sanavarastonsa, tai suuntautumisensa.
Tuolla on vain se seuraus, että kyseistä(kään) juttua ei löydy, jos Ranneliikkeestä hakee biseksuaalisuus-haulla.

Kommenttia muokattu: 21.03.2017 klo 16:00
Ristiriitaan tarvitaan aina kaksi asiaa. Yksi asia ei voi aiheuttaa ristiriitaa. Seksuaalista suuntautuneisuuttaan ei tietenkään voi muuttaa - eikä ole tarpeellistakaan. Asiaan liittyvän ristiriidan voi yleensä peitota puuttumalla ristiriidan toiseen osatekijään.

Tiedätkö human, että minullakin oli nuorempana seksuaalisen suuntautuneisuuteni liittyvä ristiriita. Seksuaalinen suuntautuneisuus oli sitäkin aiheuttamassa, samalla tavoin toisena osatekijänä. Toisena osatekijänä ei ollut uskontoon liittyvät seikat, vaan omista ennakkoluuloistani johtunut häpeä. Ennakkoluulo oli virheellinen kuva siitä, millaisia homot ovat.

Jos Katy Perry ei ole puhunut biseksuaalisuudesta, niin en näe syytä, miksi mainittua sanaa pitäisi uutisessakaan käyttää. Ketä lokeroiminen palvelisi?