Katy Perry kamppaillut uskonsa ja seksuaalisen suuntautuneisuutensa aiheuttaman ristiriidan kanssa (juttukommentit)

  • 1 / 5
  • human
  • 21.3.2017 15:56
ristiriitaahan ei aiheuta lainkaan seksuaalinen synnynnäinen identiteetti, vaan ristiriidat aiheuttaa täysin vain uskomuksellinen opittu/tuputettu suuntautuminen - eli noista kerronnassa jutussa mennään puoliksi metsään.

Toiseksi mielenkiintoista kammoa biseksuaalisuus-sanaa kohtaan jutun toimittajalla, koska sitä ei jutussa ole kyetty käyttämään, vaan vain kiertoilmausta "myös samaa sukupuolta oleviin kohdistuvan kiinnostuksensa ". Noh, journalisteillla on se rajoittunut sanavarastonsa, tai suuntautumisensa.
Tuolla on vain se seuraus, että kyseistä(kään) juttua ei löydy, jos Ranneliikkeestä hakee biseksuaalisuus-haulla.

Kommenttia muokattu: 21.03.2017 klo 16:00
Ristiriitaan tarvitaan aina kaksi asiaa. Yksi asia ei voi aiheuttaa ristiriitaa. Seksuaalista suuntautuneisuuttaan ei tietenkään voi muuttaa - eikä ole tarpeellistakaan. Asiaan liittyvän ristiriidan voi yleensä peitota puuttumalla ristiriidan toiseen osatekijään.

Tiedätkö human, että minullakin oli nuorempana seksuaalisen suuntautuneisuuteni liittyvä ristiriita. Seksuaalinen suuntautuneisuus oli sitäkin aiheuttamassa, samalla tavoin toisena osatekijänä. Toisena osatekijänä ei ollut uskontoon liittyvät seikat, vaan omista ennakkoluuloistani johtunut häpeä. Ennakkoluulo oli virheellinen kuva siitä, millaisia homot ovat.

Jos Katy Perry ei ole puhunut biseksuaalisuudesta, niin en näe syytä, miksi mainittua sanaa pitäisi uutisessakaan käyttää. Ketä lokeroiminen palvelisi?
  • 3 / 5
  • human
  • 23.3.2017 1:26
Seksuaalinen identiteetti ei itsessään aiheuta ristiriitaa.
Mutta kun asioihin tuppautuu uskomus, se aiheuttaa ristiriidat. Ainakin kristinuskomuksessa jo itsessään on kirjoitettunakin ritiriitaa esim. biseksuaalisuutta kohtaan, koska siellä kirjasessa tuomitaan "vaimon mieheen vaihtajat", vaikkei heitä sattuisi olemaan mailla eikä halmeillakaan.
ristiriitoja ei siis aiheuta molemmat, vaan vain toinen, ainakin tuossa tapauksessa.

Kun smo kirjoitat Katy Perrystä "myös samaa sukupuolta oleviin kohdistuvan kiinnostuksensa ", niin eikö se sinusta tarkoita muka biseksuaalisuutta? Vai onko sinulla uskomus että jokin muu seksuaalinen identiteetti muka olisi "MYÖS samaa sukupuolta oleviin kohdistueesti kiinnostunut"? Homot ja heterot eivät ainakaan ole kiinostuneita MYÖS toisesta sukupuolesta.
Kirjoittelet smo kuitenkin uutisia, joissa "lokeroit" esim. homoiksi, niin miksi teet ongelman, poikkeavasti biseksuaalien kohdalla?
Eihän biseksuaalin biseksuaaliksi toteamisessa ole mitään lokeroivaa, sillä biseksuaali on biseksuaali, eikä mitään muuta.

Kommenttia muokattu: 23.03.2017 klo 01:34
Yksilön kerrotaan olevan homo vain jos tämän kohdalla seksuaalinen suuntautuneisuus on aiemmin tuotu esiin sitä sanaa käyttäen. Kaapistatulotapauksissa yleensä silloin, kun tämä on itse käyttänyt sitä sanaa. Lähtökohta on se tapa ilmaista asia, jota tämä itse suosii.