Gayfriendly tarpeen hetero-oletusten takia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Vajaa pari viikkoa sitten mielipidekirjoituksessa arvosteltiin, että Helsingin kaupungin matkailukampanja tukee stereotyyppistä näkemystä homoista matkailijoina. Homot nähdään hedonistisina nautiskelijoina, joita ei kiinnosta kaupungin historia tai kulttuuri, vaan baarit ja yöelämä.

Tällä kertaa mielipidekirjoittaja puolustaa, että nimenomaan pitää listata ne palvellut, jotka on erityisesti suunnattu homomatkailijoille, tai palvelussa on huomioitu tämä ryhmä. Olisi turhaa päällekkäisyyttä toistaa kaupungin gay-sivuilla muita nähtävyyksiä, ellei joukossa ole nimenomaan gayväestölle erityistä (esim. kirjakauppa, jossa on hyvät gayhyllyt).

Kun matkailija googlaa "gay Helsinki", hän etsii nimenomaan homojen ja lesbojen erityispalveluita, kuten baareja, hlbt-kirjakauppoja, jne. Se on täsmätietoa, jonka tulee olla helposti löydettävissä. Eivät ne kuitenkaan ole ainoita asioita, jotka kiinnostavat gaymatkailijaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tämän aamun kirjoittaja ihmettelee kritiikkiä, jota esitettiin homoystävällisyys-koulutusta kohtaan. Maailmassa on edelleen tietämättömyyttä ja homofobiaa- myös yleisesti kohteliaina itseään pitävien ihmisten keskuudessa. Esim hotellivirkailija varaa kahdelle samaa sukupuolta olevalle aina huoneen, jossa on kaksi erillistä vuodetta. Jotkut matkailijat voivat loukkaantua, koska he aina joutuvat samanlaisten hetero-oletusten kohteiksi.

Kun hotellin respassa kysyy homopaikkoja, voi käydä niin, että saa vastaukseksi kakeltelua ja hämmennystä. Sinänsä palvelualttiit ihmiset eivät ole koskaan joutuneet ajattelemaan asioita homoasiakkaan näkökulmasta, ja sen vuoksi koulutus tähän asiaan voi olla paikallaan.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!