Kolme perussuomalaisedustajaa sai huomautuksen Aito avioliitto -aloitetta vastaan äänestämisestä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 2

Perussuomalaisten kansanedustajat Tiina Elovaara, Arja Juvonen ja Ville Tavio saivat eduskuntaryhmältään huomautuksen siitä, että äänestivät perjantaina 17.2. Aito avioliitto -kansalaisaloitetta vastaan eduskunnassa.

Asiasta kertoi Yle.

Voimaan 1.3.2017 astuvan sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamiseen tähdännyt aloite kaatui äänin 120-48.

Puheenjohtaja Timo Soini (ps) perusteli Ylelle huomautusten antamista puolueen linjalla.

Kun kuulutaan puolueeseen, noudatetaan puolueen ryhmäpäätöksiä. Jos niin ei tehdä, siitä rangaistaan, Soini sanoi Ylelle.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Suurin osa muista edukuntaryhmistä on pitänyt suhtautumista samaa sukupuolta olevien avioliittoihin omantunnonkysymyksenä, ja ne ovat sallineet edustajiensa äänestää henkilökohtaisen kantansa mukaisesti. Yle kertoo Soinin todenneen, että perussuomalaiset on erilainen puolue.

Perussuomalaiset ovat puheenjohtajansakin suulla etenkin ennen puolueen hallitustaipaleen alkua usein korostaneet, ettei perussuomalaisessa eduskuntaryhmässä ole ryhmäkuria, kunhan ryhmäkokouksessa etukäteen kertoo asiaa käsiteltäessä, että on eri mieltä ja toimii sen mukaan.

Kun eduskunta vuonna 2014 hyväksyi tasa-arvoisen avioliittolain, perussuomalaisista vain Arja Juvonen äänesti lakiuudistuksen puolesta. Nyt tasa-arvoisella avioliittolailla on puolueessa kolme tukijaa. Elovaara muistutti, että kyse oli hallituksen esityksestä ja omantunnon kysymyksestä. Hän piti tilannetta ristiriitaisena.

Perussuomalaiset antoi kolmelle edustajalle huomautuksen homoliittojen puoltamisesta

2 kommenttia

Vanhoja ei saisi kuulemma muistella, mutta ps:n radiomainos meni suunnilleen ”politiikka on rikki, meillä saa puhua ja tehdä omat päätökset”.
Vaikuttaa siltä, että ps:n pää-äänenkannattajaa lukee enää harva. Moniin uutisiin ei tule kommentteja lainkaan, mutta nyt on ilmestynyt kaksi, lukekaapa:
https://www.suomenuutiset.fi/yle-kolmelle-ps-kansanedustajalle-huomautus-avioliittolakiaanestyksen-vuoksi/

Kansanedustaja Arja Juvonen (ps) kertoo noudattaneensa omantuntonsa ääntä ja sanoo, että tasa-arvoinen avioliittolaki on tavallaan hallituksenkin esitys. Juvonen kertoo lisäksi, että hänen lapsensa, vanhempansa ja kaikki, joiden kanssa hän on puhunut, ovat kannustaneet häntä pysymään linjassaan.

Näistä kansalaisten tasa-arvoa kannattavista perussuomalaisedustajista Tiina Elovaara on Tampereelta, Ville Tavio Turusta ja Arja Juvonen Espoosta.
Timo Soini ei ole antanut huomautusta rasistisia mielipiteitä ilmaisseille kansanedustajille. Voiko tästä tehdä sen johtopäätöksen, että rasismi on osa perussuomalaisten virallista politiikkaa?