Matkatoimisto etsii 1.3. avioituvia samaa sukupuolta olevia pareja some-tunnisteella #tahdonhäämatkalle

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • Sami Mollgren
Matkatoimisto TUI aikoo lahjoittaa jollekin arvontaan ilmoittautuneelle 1.3. avioituvalle samaa sukupuolta olevalle parille häämatkan.

Aiemmin Finnmatkat-matkatoimistona tunnettu TUI on lunastamassa lupauksensa lahjoittaa ensimmäiselle naimisiin menevälle, samaa sukupuolta olevalle parille häämatkan. Lupauksen matkatoimisto teki tukiessaan syksyllä 2014 tasa-arvoista avioliittolakia.

Parhaillaan matkatoimisto TUI etsii 1. maaliskuuta avioituvia pareja ilmoittautumaan arvontaan, joka on otsikoitu "Rakkaudella ei ole rajoja". Ensimmäisenä mahdollisena päivänä avioituvia samaa sukupuolta olevia pareja yritetään tavoitella sosiaalisessa mediassa - etenkin Facebookissa - tunnisteella #tahdonhäämatkalle.

Sosiaalisessa mediassa jotkut ovat syyttäneet matkatoimistoa heteroiden syrjimisestä ja rasistisesta toiminnasta. Matkatoimisto TUI muistuttaa, että aiemmin häämatka-kampanjassa on etsitty jo avioituneita pareja, joilta oli jäänyt häämatka tekemättä. Nyt on 1.3. voimaan astuvan tasa-arvoisen avioliittolain kunniaksi kohderyhmänä samaa sukupuolta olevat parit.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Vuonna 2013 TUI, silloinen Finnmatkat, oli yksi tasa-arvoista avioliittolakia avoimesti tukemaan asettuneista yrityksistä. Teimme Tahdon2013-kampanjan yhteydessä lupauksen, että antaisimme ensimmäiselle naimisiin menevälle, samaa sukupuolta olevalle parille häämatkan, mikäli tasa-arvoinen avioliitolaki menisi läpi. Tämän lupauksen tahdoimme myös pitää. Tasa-arvoinen avioliittolaki astuu voimaan 1.maaliskuuta 2017, joten annamme sinä päivänä avioituvalle, samaa sukupuolta olevalle parille häämatkan. Meidän tapamme tukea ja edistää yhdenvertaisuutta oli tehdä konkreettinen lupaus, jonka nyt lunastamme, kirjoittaa TUI:n Facebook-tilillä Pihla.

Matkatoimiston mainonnassa on muutenkin esillä samaa sukupuolta olevia pareja. TUI mainostaa matkojaan myös romantikoille.

tui.fi/tahdon

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!