Selvitys: Norja Euroopan paras hlbti-vähemmistöön kuuluvan työntekijän kannalta, Suomi kakkosena

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
kuva: Expert Market

Norja on nimetty Euroopan parhaaksi maaksi hlbti-työntekijän kannalta. Expert Marketin julkaisemassa 43 maata koskevassa selvityksessä Suomi on toisella sijalla. Kärjessä ovat myös Belgia, Saksa, Ruotsi, Tanska ja Malta.

Selvityksessä sijoitukseen vaikuttivat syrjintäsuojalait, työlainsäädäntö, työpaikkojen käytännöt, suvaitsevaisuus peilattuna työttömyyteen ja palkkatietoon.

- Norjassa on paras mahdollinen syrjintäsuoja ja suvaitsevaisuus on myös melko korkealla, kuvailee selvityksen laatinut Benjamin Pelosse The Local -julkaisulle.

Pelossen mukaan on tehty paljon tutkimuksia siitä, missä hlbti-vähemmistöön kuuluvan on hyvä matkailla, mutta työnteon näkökulmasta asiaa ei ole selvitetty.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kohtaamat ongelmat työpaikoilla eivät ole kovin hyvin tunnistettuja, joten Pelossen mukaan syrjintäsuojalainsäädännöllä on suurin painoarvo maiden pisteytyksessä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Suomi hävisi Norjalle työttömyysasteessa ja palkkatasossa. Pohjoismaista kaikki paitsi Islanti olivat vertailun kärjessä. Islannin sijoitus on heikko, sillä maahan ei ole edelleenkään saatu säädettyä työntekijää hlbti-taustaiselta syrjinnältä suojaavaa lainsäädäntöä.

Peränpitäjiksi selvityksessä jäivät Armenia, ja sen vanavedessä ovat Makedonia, Azerbaizan, Turkki ja Venäjä.

The Local: Why Norway is the best country for LGBT workers
PinkNews: The top 10 places in Europe for LGBT workers have been revealed
Expert Market: Les meilleurs pays européens pour travailleurs LGBT

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!