Yle Puhe -radiokanavalla puhuttiin suhtautumisesta hlbtiq-vähemmistöihin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Vuoden homon valinta innosti Radio Puheen Akti-ohjelman avaamaan puhelinlinjat aiheesta ”Syrjitäänkö seksuaalivähemmistöjä edelleen”. Kuuntelijat ottivat kantaa suorassa lähetyksessä laiskanlaisesti. Ohjelma lähetettiin tiistaina 7.2.2017.

Ohjelma löytyy Areenasta.
http://areena.yle.fi/1-3956053

Tuoreita tutkimustuloksia Saksasta

Viimeksi kansalaisten mielipiteistä kerrottiin Saksassa marraskuussa 2016, kun Friedrich-Ebert-Stiftung julkaisi tietoja asennetutkimuksestaan. Saksalaisten keskuudessa homofobia on vähenemässä. Vain 9.7% suhtautuu homoseksuaalisiin ihmisiin halveksien. Vuonna 2011 luku oli 16,4%. Tutkimuksessa ihmisille esitettiin mm. kysymys ”On vastenmielistä, kun homot julkisesti suutelevat”. Kun kysyttiin, onko homoseksuaalisuus moraalitonta, 81% kertoi, että ei ole moraalitonta.

Uusimmat tulokset ovat erilaisia, kuin kesällä 2016 julkaistut Leipzigin yliopiston tutkimustulokset, joissa suhtautuminen homoihin, romaneihin ja muslimeihin on muuttumassa selvästi kielteisempään suuntaan. Parina viime vuonna suhtautuminen on kääntynyt selvästi kielteisempään suuntana. Tutkimukseen osallistui 2 420 henkilöä, ja tuloksia kuvataan ”pelottaviksi”. 40% vastaajista piti homojen ”julkista” suutelemista inhottavana.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Saksalaisten suhtautuminen homoihin Leipzigin yliopiston tutkimuksen mukaan (kesä 2016).


Puoluettain homosuudelmaa inhottavana pitävät jakautuvat seuraavan kuvan mukaan. Vaihtoehto Saksalle AfD on tämän perusteella homovihamielisin puolue.

Puolueittain suhtautuminen homojen suutelemiseen, Leipzigin tutkimuksen mukaan, kesä 2016

Yle Puheen ohjelma Areenassa
Tuore Friedrich-Ebert-Stiftungin tutkimus
Leipzigin yliopiston tutkimus

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!