Lapsiasiavaltuutettu kehottaa aikuista kohtaamaan omat pelkonsa ennen kuin kohtaa lapsen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 16
Kuvakaappaus Lapsiasiavaltuutetun verkkosivulta.

Lapsiasiavaluuttu Tuomas Kurttila ottaa kantaa kohuun, joka syntyi, kun kansanedustaja Jari Ronkainen (ps) vaati lastensuojelua puuttumaan siihen, että alaikäinen Tuure Boelius vastaanotti gaygaalassa Vuoden homo -kunnianosoituksen.

- Tänään yhteydenottoja kansalaisilta ja eduskunnasta Vuoden homo -palkinnon myöntämisestä 16-vuotiaalle. Lapsen yksityisyyttä täytyy aina kunnioittaa - tässä lasta on suojeltava. Mutta lapsella on myös täysi oikeus ilmaista itseään - tähän lasta on kannustettava. Mitä enemmän lapsille puhutaan avoimesti seksuaalisuudesta ja annetaan tähän liittyvää kasvatusta, on jokaisen helpompi hengittää. Ja aikuinen - kohtaa omat pelkosi ennen kuin kohtaat lapsen, kirjoittaa Kurttila Facebookissa.

Myös kansanedustaja Silvia Modig (vas) on kommentoinut kohua.

- Homoutta ei voi typistää pelkkään seksuaalisuuteen. Tuurea ei palkittu siitä, että hän on homoseksuaali, vaan kannustavan ilmapiirin luomisesta, Modig sanoi MTV:n Huomenta Suomi -lähetyksessä.

Ronkaisen mielestä ehdokkuudelle olisi pitänyt olla 18 ikävuoden raja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Ongelmalliseksi asian tekee, kun julkisesti seksuaalisuuden kanssa painii alaikäinen, suojaikärajan alittava lapsi, jota koskee lainsäädännön erityinen suoja. Vielä ongelmallisemmaksi tilanne muuttuu, kun lapsi seksualisoidaan vuoden homo –tittelillä aikuisten järjestämässä tilaisuudessa, kirjoitti Ronkainen.

Modig puolestaan totesi Huomenta Suomessa, että seksualisoiminen on tapahtunut vasta kohun myötä.

Myös kansanedustaja Mika Niikko (ps) on ottanut tapaukseen kantaa Facebook-viestillä, ja aikoo ottaa yhteyttä lastensuojeluun. Niikon mukaan "tuskin poika päätti homoksi 15 vuotiaana ryhtyä", ja hän pitää mahdollisena taustalla olevan "Setan aivopesua" ja epäilee, että on "vanhempi homomies vaikuttamassa". Niikko jopa väläyttelee seksuaalisen hyväksikäytön mahdollisuutta.

Miksi muka 16-vuotias ei voisi olla Vuoden homo?

16 kommenttia

  • 1 / 16
  • karhumiäs
  • 7.2.2017, 10.02
Ronkainen ja Niikko siis ajattelevat 16-vuotiasta pelkästään seksuaalisena olentona... Tuohan on suorastaan ääripervoa.
Suuret kiitokset Tuomas Kurttilalle, että toit järkeä keskusteluun. Ja näiltä arvon kansanedustajilta (ps) haluaisin kysyä, missä iässä he "päättivät" ryhtyä heteroiksi ja minkälaisten vaihtoehtojen välillä he silloin pohtivat?