Kristillisessä kirjakaupassa riehunut "tasa-arvoa puolustanut" sai lähestymiskiellon

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Kristillisen kirjakaupan omistajaa uhkaillut ja joulukuun alussa kauppan hyllyjä ja ikkunoita rautaputkella hajottanut mies määrättiin lähestymiskieltoon Helsingin käräjäoikeudessa: hän ei saa mennä 20 metriä lähemmäs liikettä eikä ottaa sen omistajaan yhteyttä.

Lähestymiskiellosta kertoi Helsingin Sanomat ja aiemmin uhkailuista ja tuhotyöstä ovat kertoneet eräät uskonnollistaustaiset uutispalvelut verkossa. Itse tuhotyö on poliisitukinnassa ja sitä käsitellään oikeudessa myöhemmin.

Mies kertoi tekonsa syyksi sen, että divarin omistaja "veljeili" tasa-arvoista avioliittolakia vastustavan Aito avioliitto ry:n kanssa.

Luther-Divari & Kristillinen kirjakauppa oli syksyllä ottanut Aito avioliitto ry:n kirjamessuilla luvatta osastolleen. Luther-divarin omistajan mukaan hän joutui häirinnän ja uhkailun kohteeksi kirjamessujen tapauksen ja siitä kertoneiden uutisten sekä sosiaalisen median kirjoittelun vuoksi. Kirjakaupan omistajan mukaan myös tekijän mielentilan selvittäminen on tarpeen.

Kirjakauppaa särkeneen miehen oman twiittauksen mukaan hän on häiriköinyt myös Setaa ja saanut siitä "varoituksen". Eräs miehen Twitter-tililleen kirjoittama viesti: "Kun häiriköin @seta_ry selvisin varoituksella. Kun häiriköin #aitoavioliitto saan lähestymiskiellon. @HelsinkiPoliisi ei kovin puolueetonta."

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Miehen Twitter-tili viesteineen on sittemmin poistettu.

Helsingin Sanomat: Mies ´puolusti´ tasa-arvoista avioliittolakia rautatangolla – hajotti kristillisen divarin ja sai lähestymiskiellon
MTV: Aito avioliitto ry luvatta toisen näytteilleasettajan siivellä Helsingin Kirjamessuilla

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!