SDP:n Paananen kertaa, ettei koskaan ollut kaapissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
Laajan haastattelukokonaisuuden Demokraatissa 5.1.17 toimitti Marja Luumi, kuvat Jari Soini.

SDP:n puoluesihteerin tehtävät jättävä Reijo Paananen sanoo, ettei ole puolueessa joutunut mihinkään vaikeuksiin perhe-elämänsä takia eikä sitä olettanutkaan. Demokraatti-lehdessä (5.1.17) haastateltu Paananen totesi kuitenkin, että politiikan keskiössä olevan ihmisen yksityiselämä ei ole yksityisasia ja sen hänkin oli saanut kokea.

Paananen kertoo asuneensa yhdessä miesystävänsä kanssa kymmenen vuotta. Puoluesihteerinä hän aloitti 2012 oltuaan vuodesta 2006 SAK:n tehtävissä.

Hän sanoo, ettei koskaan ollut kaapissa. - Kun ei ole kaapissa ollutkaan, ei sieltä voi tulla ulos. -Silloin kun on sinut itsensä kanssa, eivät asiat ole vaikeita, hän sanoo, mutta toteaa tilanteen saattaneen olla vaikea muille. - Mutta miksi minä kantaisin murheita siitä, jos jollain on vaikeaa sen kanssa, miten minä elän. Olen valinnut tämän elämän ja olen onnellinen siinä, puoluesihteeri kuvaa.

Demokraatin toimittaja Marja Luumi kuvaa SDP:tä "suvaitsevaisuuden ja tasa-arvon liikkeeksi" ja siinä Paananen ei ole sanomansa mukaan joutunut mihinkään vaikeuksiin perhe-elämänsä takia - eikä sitä ollut odottanutkaan. Jutussa ei kerrota, oliko tilanteessa Paanasen ammattiyhdistysuran aikana toivomisen varaa.

Paananen on huolissaan äänenpainojen koventumisesta muussa yhteiskunnassa, "kun vähemmistöt ovatkin nyt enemmistö". "Valtakulttuuri ja tietty elämisen tapa on kadonnut". - Tästä varmaan johtuu tunne, että "tahdon pysäyttää kellon takaisin turvallisena pitämääni aikaan", Paananen arvelee.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Paananen korostaa keskustelun merkitystä. Asioista ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta tärkeää on sanoa se eikä olla hiljaa.
- Jokainen joka vaikenee, siirtyy neutraaliin välimaastoon, pois pelistä.

(Haastattelu oli kokonaan vain painetussa Demokraatissa (s 19-22). Linkitetyssä videohaastattelussa ei puututtu tasa-arvokysymyksiin.)

Puoluesihteeri Paananen arvioi ilmapiiriä SDP-puolueyhteisössä ja yhteiskunnassa laajemmin Demokraatin haastattelussa 5.1.17

Paanasen videohaastattelu juttuun liittyen

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!