Homona Marokossa: elämä pelon ja valheiden keskellä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1

Kaikki alkoi siitä, että YouTubeen ilmestyi video, jossa oli kuvia homojen "hääjuhlasta". Siitä videosta puhkesi islamistien viha ja puolen vuoden vankeus. Fouad on naimisissa. Hänellä on lapsia, mutta hän on myös homo. Aikaisemmin voi tälläkin tavoin elää, mutta nyt kaikki muuttui.

Fouad (35v.) asuu yhä pienessä kaupungissa Tangerin eteläpuolella. Hän ei halua puhua marokkolaiselle lehdistölle, mutta Saksan pääuutilähetys Tagesschau saa haastattelun. Puhutaan elämänvalheista, kuolemanpelosta ja homojen vaikeasta tilanteesta. Keskustelu käydään neutraalissa paikassa, missä ei ole "partajoukkoa" eli islamisteja.

Fouad kertoo, ettei hän voi enää luottaa kehenkään. Jos joku kutsuu juhliin, on paras olla menemättä. Kaupungilla liikkuessakin täytyy olla valppaana, ettei joku tule ja iske puukolla. Illalla kahdeksan jälkeen on paras pysytellä kotona.

Aikaisemmin elämä oli iloista. Hän ansaitsi hyvin, kun hän järjesti ihmisille alkoholia. Kylässä hänestä pidettiin. Mutta tuon "hääjuhlan " jälkeen kaikki on muuttunut. Hääjuhla oli mainio. Miehet tanssivat, lanteet keinuivat arabialaisen musiikin tahdissa. Yksi mies istui valtaistuimella. Hän oli "morsian". Kaikki oli vain pelleilyä. Kaikki olivat paikalla vain bilettämässä. Mutta paikalla oli myös kateellinen kilpailijatar ja tällä oli kamera mukaan.

Tämä kilpailijatar kutsui islamistit paikalle. Ne tulivat ennen kuin oli ehditty raivata kaikki peruslukemille. Islamistit näkivät kaikki häihin kuuluvat esineet. Seuraavana päivänä kiersi jo tieto, että Fouad on mennyt naimisiin miehen kanssa. Silloin oli marraskuu 2007.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Fouadille alkoi rankka vaihe elämässä. Videokuvissa näkyy, miten nuoret heittelevät kiviä Fouadin taloa kohti. Islamistit kiihottivat. Fouad pakeni yli muurin naapuriin. Hän pakeni raivoavaa nuorisoa, mutta oikeutta hän ei paennut. Kaikkiaan kuusi juhlissa ollutta miestä tuomittiin. Syy: homoseksuaaliset teot.

Ihmisoikeusjärjestöt alkoivat painostaa. Niiden mukaan ei ole ollenkaan varmaa, että kyseessä olivat hääseremoniat. Ja sekin on todistamatta, että siellä todella oli seksiä. Protestit eivät vaikuttaneet. Fouadin tuomio oli kuusi kuukautta. Fouad sanoo, että huonomminkin olisi voinut käydä.

Fouad vapautui syyskuussa 2008. Kun hän kahden lapsensa kanssa menee kaupungille, hän kuulee, miten hänestä puhutaan pahaa. Jopa koululapset ilkkuvat. Onneksi ihmiset alkavat kuitenkin unohtaa. Jotkut kuitenkin rohkaisevat häntä. Nykyään hän myy ammatikseen lihaa. Hän sai myös kolmannen lapsen. Vaimo halusi sitä välttämättä. Se on todisteena naapureille, että aviomies on "oikea mies".

Onko Fouad homo? Kyllä, hän itse myöntää sen. Hän elää homoseksuaalisuuttaan avioliitossa. Vaimo ei siitä tiedä, hän on yksinkertaisista oloista. Vaimo kuitenkin on puolustanut miestään, kun tämä joutui vankilaan. Eikä hän ole uskonut niitä juoruja, joita on ollut liikkeellä.

1 kommenttia

Tuo "partajoukko" on jo täälläkin sanelemassa mistä saisi puhua ja mihin sävyyn. Seuraavan 20 vuoden aikana tulevat varmasti sanelemaan myös miten me saamme täällä elää.