Venäläiskansanedustajat syyttävät Fifa 17 -jalkapallopeliä homopropagandan levittämisestä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 3
Stonewall-järjestön käynnistämällä kampanjalla käydään jalkapallokenttien ja -katsomoiden hlbti-kielteisiä asenteita vastaan. (kuva: Hannah Mckay / Reuters / Lehtikuva)

Joukko venäläisiä kansanedustajia vaatii toimia Fifa 17 -jalkapallopeliä ja sen julkaissutta EA Sports -yhtiötä vastaan, jopa pelin kieltämistä.

Kommunistikansanedustajien maan viestintä- ja kuluttajaviranomaisille lähettämässä kirjeessä todetaan, että jalkapallopelin avulla pyritään tukemaan marraskuun lopussa Stonewall-järjestön käynnistämää sateenkaarinauhakampanjaa, johon osallistuu myös Englannin Valioliiga.

Kampanjaa tukee myös Fifa-17 peliä valmistava EA Sports. Se toi homofobian vastaiseen kampanjaan liittyen Fifa 17 -pelin pelaajille saataville ilmaiseksi sateenkaari-peliasun.

Venäjällä metelin nostaneet kansanedustajat katsovat pelin sateenkaaripeliasujen rikkovan lainsäädäntöä, jolla Venäjän kielletään viestimästä alaikäisille esimerkiksi homosuhteiden vertaisuutta ns. perinteiselle ydinperhemalliin nähden. Venäjän ns. homopropagandalainsäädännön taustalla on ajatus siitä, että "poikkeavista sukupuolisuhteista" kuuleminen olisi haitallista lasten kehitykselle ja hyvinvoinnille.

Kansanedustajat ovat lähettäneet maan viestintä- ja kuluttajaviranomaisille asiaa koskevan kirjeen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Yhtenäinen Venäjä -puoluetta edustava kansanedustaja ja kolminkertainen taitoluistelun olympiavoittaja Irina Rodnina on todennut Izvestia-lehdelle, että kullakin maalla on lainsäädäntönsä, jota on noudatettava.

Yleiseurooppalaisesta ikäluokitusjärjestelmästä videopeleille ja muille ohjelmistoille vastaava Pan European Game Information (PEGI) on määritellyt Fifa 17 -pelin ikärajattomaksi.

Venäjän on määrä isännöidä jalkapallon maailmanmestaruuskilpailua vuonna 2018.


PinkNews: Russia might ban FIFA 17 over ´gay propaganda´ rainbow kit
HS: Joukko venäläisiä kansanedustajia syyttää Fifa 17 jalkapallopeliä homoseksuaalisen propagandan levittämisestä
The Guardian: Russian MPs accuse FIFA 17 video game of ´gay propaganda´
Известия: Игру FIFA 17 проверят на пропаганду гl

3 kommenttia

  • 1 / 3
  • Pasalsta
  • 6.12.2016, 6.54
Kyllä naapurimaassa pienet ovat murheet, kuin ihan peliasut ;-)
No venäläiset ottavat ihan itse lusikan kaunisiin käsiinsä ja vapaasti kieltävät pelin myynnin kehitysmaadiktatuurissaan. Ei siinä kukaan muu mitään häviä paitsi venäläiset itse ja sekös harmittaa (not).