Sosiaali- ja terveysvaliokunta käsittelee keskiviikkona toista liitännäislakipakettia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan on määrä keskiviikkona 7. joulukuuta pidettävässä kokouksessaan käsitellä avioliittolain uudistukseen liittyvää toista ns. liitännäislakipakettia.

Kokouksessa esitellään mietintöluonnos hallituksen esityksestä eduskunnalle laeiksi sairausvakuutuslain ja elatustukilain 6 ja 8 §:n muuttamisesta sekä eräiksi muiksi avioliittolain muutokseen liittyviksi laeiksi, ja sen jälkeen asiasta käydään yleiskeskustelu.

Hallituksen esityksestä käytiin eduskunnassa lähetekeskustelu 8. marraskuuta.

Esitys ei kuitenkaan sisällä yksin lastaan hoitavien isien ja miesparien ottamista perhevapaiden piiriin. Lakipaketin aiemmassa valmistelutyössä asia oli esillä, mutta lopullisesta esityksestä se jätettiin pois. Lähetekeskustelussa vihreiden Krista Mikkonen muistutti esityksestä pois jätetyistä pykälistä ja vaati epäkohtaan puuttumista.

Kiireelliseksi merkitty muutospaketti on tarkoitus saada hyväksytyksi eduskunnassa siten, että muutokset voivat tulla voimaan maaliskuun 2017 alusta, samalla kuin tasa-arvoinen avioliittolaki astuu voimaan. Liitännäislakipaketeista ensimmäinen hyväksyttiin eduskunnassa helmikuussa.

Hallituksen esitys HE 232/2016 vp: Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi sairausvakuutuslain ja elatustukilain 6 ja 8 §:n muuttamisesta sekä eräiksi muiksi avioliittolain muutokseen liittyviksi laeiksi
Eduskunta lähetti toisen liitännäislakipaketin sosiaali- ja terveysvaliokuntaan
Hallitus antoi esityksen avioliittolain uudistukseen liittyvistä sosiaaliturvalakien muutoksista

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!