Nuoren kaapistatulovideo poistettiin YouTube-palvelusta - video palautettiin myöhemmin

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren
  • 2
Tuure Boelius (kuvakaappaus YouTubesta)

Suosittu porilainen tubettaja Tuure Boelius julkaisi videon, jossa tämä kertoi olevansa homo. Radiokanava YleX kertoi torstaina, että Youtube oli poistanut videon lähes päiväksi.

Tiistaina julkaisemallaan Olen homo. otsikoidulla videolla Boelius käsittelee tunteitaan ennen ja jälkeen sen, kun hän oli kertonut ystävilleen ja läheisilleen homoseksuaalisuudestaan. Keskiviikkoaamuna Boelius huomasi, että video on poistettu. Hän tiimeineen valitti asiasta, ja video palautettiin näkyville keskiviikkoiltana.

Boelius arvelee, että YouTube poisti videon muiden käyttäjien ilmiantojen vuoksi, eikä kukaan palvelun suomea puhuva ollut tarkastanut videon sisältöä. YleX kertoo, että Boeliuksen YouTubelta saamassa viestissä viitattiin alaikäisten tubettajien suojelemiseen.


Boelius kritisoi YouTuben toimintaa, koska tällainen käytäntö mahdollistaa sen, että myös loukkaamatonta tai muutakin kuin asiatonta sisältöä saatetaan poistaa, esimerkiksi "trollilauman" toiminnan seurauksena.

Kesällä 2015 julkaistulla Boeliuksen ensimmäisellä videolla oli käsittelyssä myös homoseksuaalisuus. Videon nimi oli Olenko homo? ja siitäkin tehtiin ilmiantoja. Sillä kertaa videota ei poistettu.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

YleX:lle Boelius sanoo pitävänsä tärkeänä, että nuorille on tarjolla muitakin esikuvia kuin heteroita. Hänen mukaansa rohkeasti homoudestaan puhuvan esikuvan merkitys voi olla valtava.

YleX: Tubettaja Tuure Boelius kertoi julkisesti homoudestaan – YouTube poisti videon ja palautti sen
Tuure Boelius Youtubessa

2 kommenttia

Ja niin vaan ekan videon "ei se tarkota et on homo vaik harrastaa balettii ja on vaa tyttöjä kavereina"-sanomalta tipahti pohja pois. :D Harmi.
Aiheeseen liittyvää

Kysy homolta -palsta
vastaa homonuorten kysymyksiin. Tällä kertaa Petteri vastaa kysymykseen, mitä hyötyä on kaapistatulosta.
https://vaestoliitonblogi.com/2016/11/04/onko-kaapissa-tylsaa-suosittelen-nettiyhteytta/
------
Setan nuortenryhmät
kokoontuvat 20 paikkakunnalla ( http://seta.fi/nuortenryhmat-ympari-maata/ ) eri puolilla Suomea. Setan nuorisotoiminta sai Allianssilta tunnustuksen työstään.
http://seta.fi/setan-nuorten-ryhmien-tarjoama-tuki-palkittiin/