Valavuori heitti löylyä Lidl-maitokeskustelun jälkilämmössä - pyysi anteeksi ylilyöntiään

  • Uutinen
  • Urheilu
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
  • 42

Espoo Unitedin koripalloseurassa toimiva Aleksi Valavuori on pyytänyt anteeksi tiistai-iltana Twitterissä julkaisemiaan viestejä. Keskiviikkoaamuna hänen edustamansa urheiluseura irtisanoutui viesteistä. Valavuori kertoo, että hän oli pyrkinyt viemään eteenpäin avointa keskustelua. Valavuori on ottanut aiemmin selkeästi kantaa seksuaalivähemmistöjen puolesta.

Valavuoren tiistaiset kommentit nosti esiin Yle.

Valavuori julkaisi tiistai-iltana Twitterissä alatyylisiä Lidl-kauppaketjun maitokampanjaan liittyviä homoteemaisia kommentteja, joissa todettiin esimerkiksi "Nyt on taas joku puuterikuorrutettu glitteri-rimppakinttuhintti vetänyt maidot väärään reikään. Enkä tarkoita nenää.". Tätä ihmettelevissä kommenteissa kysyttiin, onko viesti Espoo United -seuran linjan mukainen. Valavuoren vastauksen mukaan "Kyllä. Meille ei homoja palkata".

Urheiluseura Espoo United julkaisi keskiviikkoaamuna toimitusjohtajansa Olli Aron allekirjoittaman tiedotteen, jossa todetaan, että Espoo United pyrkii olemaan kaikille avoin yhteisö, joka edistää tasa-arvoa kaikin tavoin.United EI syrji ketään esimerkiksi seksuaalisen suuntautumisen vuoksi.

- Yksityishenkilön kommentit sosiaalisessa mediassa eivät edusta Espoo Unitedin, sen kasvattajaseurojen,sidosryhmien tai sponsorien arvomaailmaa millään tavalla, todetaan tiedotteessa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Kaikkien eri vähemmistöjen edustajat ovat enemmän kuin tervetulleita Espoo Unitedin yhteisöön pelaajana, työntekijänä tai fanina, viestitetään Espoo United -urheiluseurasta.

Espoo United -urheiluseuran Facebook-sivuilla vaaditaan monissa viesteissä päävalmentaja Valavuoren erottamista.

Valavuori pyytää anteeksi

Valavuori kertoo, että ensin julkaistu "maidon väärään reikään" vetämistä koskeva viesti oli lainaus hänen ystävänsä päivityksestä, ja että mainittu henkilö on itse homo. Myöhemmässä viestissä Valavuori antoi ymmärtää, ettei urheiluseuraan palkattaisi homoja.

- Vastaukseni oli vitsi, huono sellainen. Kuvittelin, että vitsini paistaisi läpi ja ettei kukaan oikeasti luulisi, että voisin olla noin typerä, toteaa Valavuori.

Hän toteaa mainittujen twiittien olevan hänen omia heittojaan, eivät Espoo Unitedin kantaa edustavia. Valavuori pyytää tiistaisia viestejään anteeksi ja lupaa ottaa opikseen.

- Pyydän mitä nöyremmin anteeksi kaikilta, joita olen loukannut. Minä olen tehnyt virheen, ei kukaan muu, kirjoittaa Valavuori.

Iltapäivän mittaan Espoo Unitedin omistaja Jussi Salonoja on todennut, ettei Valavuoren tiistai-iltaista viestittelyä hyväksytä. Jopa Valavuoren erottaminen voi tulla kyseeseen. Myös Espoon kaupunki on ilmoittanut irtisanoutuvansa Valavuoren kommenteista.


Syksyllä 2010 Valavuori kirjoitti kolumnin, jossa hän esimerkiksi kysyi Päivi Räsäseltä: "mitä jos oma lapsesi olisi homo? Veisitkö häneltäkin ihmisoikeudet?"

Päivitys klo 14.41: lisätty maininta Espoo Unitedin omistajan kommenteista ja Espoon kaupungin kannanotosta.

Yle: Valavuorelta anteeksipyyntö: ´Vastaukseni oli vitsi, huono sellainen´
Yle: Valavuoren Twitter-kirjoittelusta kohu - Espoo Unitedilta tiukka vastaus
Espoo Unitedin tiedote
Valavuoren anteeksipyyntöviesti Twitterissä

42 kommenttia

  • 1 / 42
  • Karhumiäs
  • 26.10.2016, 13.12
No sillä ei todellakaan ole merkitystä, että alkuperäisen tölväisyn laukoi homoksi väitetty Valavuoren ystävä. Kommentti oli joka tapauksessa typerä. Valavuoren tvittuillessa sama kommentti saa uuden ulottuvuuden pelkästään AV:n aseman perusteella. Lisää löylyä sitten toteamalla, että homoja ei palkata. Yksinkertainen ohje typeryksille: Jos ette halua olla julkisia ja yleisiä typeryksiä älkää kirjoittako somessa.
Niin, ei sinänsä ole merkitystä, että lainaus on (homolta) ystävältä. Olisi se voinut olla omaakin tuotosta. Minä annan kaiken kunnioitukseni Valavuorelle, että rohkeni (tai ajattelemattomuudessaan joutui) antautumaan yllätyksettömästi alkaneelle sontamyrskylle. Heppu on kuitenkin jo aiemmin ilmaissut homomyönteisyytensä.

Tämä säpinä alkaa itse asiassa tuntua virkistävältä :)