Homo- ja lesboaivoja tutkitaan

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • vaeltaja2006
  • 2

Uusia tutkimustuloksia aivorakenteista ja seksuaalisesta suuntautumisesta

Eri tieteenaloja edustava tutkimusrhmä on saanut tutkimustuloksia, joissa hetero- ja homomiehen aivot eivät eroa toisistaan, mutta hetero- ja lesbonaisilla on eroja. Lesboilla aivoalueet, jotka käsittelevät hajuaistimuksia ja seksuaalista ärsytystä, ovat samanlaisia kuin heteromiehillä. Tämä viittaa hormonaalisiin tekijöihin raskauden aikana. Miehen homoseksuaalisuudessa syyt löytyvät enemmän muista tekijöistä,

Tutkimusryhmässä oli mukana Schleswig-Holsteinin yliopistoklinikan neurokeskus ja lontoolainen hermokuvantamiskeskus. Asiasta kerrotaan online-ammattilehdessä nimeltä PloS.
http://www.innovations-report.de/html/berichte/interdisziplinaere_forschung/bericht-89942.html

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Voidaanko tästä vetää se johtopäätös, että naisten seksuaalinen suuntautuminen riippuu raskaudenaikaisista tapahtumista/tms, mutta miesten seksuaalinen suuntautuminen johtuu jostain muusta syystä? Itse hormonaalisia tekijöitä raskauden aikana tuskin kukaan pystyy välttämään.

Muistan erään uutisen, missä kerrottiin tutkijoiden menestyksellisesti tehneen pääseillä kokeita, jotka lopettivat uroslampaiden keskinäiset sessiot ja pässit alkoivat kiinnostua myös tyttölampaista.Tutkitaanko tässäkin jotain "vikaa" ja etsitään sen syy, jotta se voitaisiin jo sikiöaikana korjata ja ennaltaehkäistä. Monet konservatiivit halkeaisivat varmasti riemusta, jos joskus vielä voivat äidit rokottautua, ettei aiotusta lapsesta tule mitään homppelia - tai ainakin abortoitaisi sellaiset kelvottomat yksilöt pois "normaalien" tieltä.

Toisaalta tulee mieleen kuvia, missä vertailtiin tummaihoisen ja valkoihoisen ihmisen aivoja. Mihin lie tälläkään tutkimuksella pyritty. Helposti lipsutaan niihin sanamuotihin, että lesbonaisten aivot "poikkeavat" heteronaisten aivoista, joka on se standardi mihin tulee pyrkiä. Tummaihoisten ja vaaleaihoistan aivojen vertailu ei ole enää lainkaan poliittisesti korrektia, niin aletaan penkoa homppeleiden pääkoppia? :)

Tämän tutkimuksen yhteydessä olisi mielenkiintoista tietää, miten biseksuaalien aivot eroavat homo- tai heteroseksuaalien aivoista. Oma saksankieleni valitettavasti rajoittuu muutamaan pornofilmeistä mieleenpainuneeseen lauseeseen, eli jos tuolla kerrotaankin laajemmin, miten tutkimusryhmät valittiin ja kuinka laaja otos oli, ne menivät täysin yli ymmärryksen...
Tuostakohan sitten mahtaa johtua että ovat joskus niin kiukkuisia läsbot? Kun eri tavalla läsboaivoja ärsytetään?