Valioliigapelaajaa rangaistiin asiattomista twiittauksista

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
  • 3
Andre Gray (kuva: Craig Brough / Reuters / Lehtikuva)

Englannin jalkapalloliitto on määrännyt Andre Grayn neljän ottelun pelikieltoon ja 25 000 punnan (noin 29 000 euron) sakkoihin neljä vuotta sitten Twitterissä esittämistään homovihamielisistä kommenteista.

Nyt 25-vuotias Gray on katunut vuonna 2012 julkaisemiansa kommentteja.

- Is it me or are there gays everywhere? #Burn #Die #MakesMeSick, twiittasi Gray vuonna 2012.

Edellisen kommentin ohella jalkapalloliiton toimenpiteisiin vaikutti muutama muukin Grayn kommentti sosiaalisessa mediassa.

Nyt Gray sanoo, ettei hän ajattele asioista siten kuin tuolloin kirjotti. Hän toteaa, ettei ole homofobinen, ja että hän voi ainoastaan pahoitella ja pyytää anteeksiantoa loukkaamiltaan henkilöiltä. Hän kertoo muuttuneensa ja tekevänsä työtä tullakseen paremmaksi ihmiseksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Gray vaikuttaa nykyään Valioliigassa pelaavassa Burnley FC:ssä. Välillä joukkue on pelannut alemmalla tasolla, mestaruussarjassa.

- Gray on pahoittelee postauksiaan ja sitoutuu parantamaan käytöstään sekä ihmisenä että roolimallina, todetaan jalkapalloseura Burnleyn tiedotteessa.

- Uskomme, että tämä aiemmin julkaistuja sosiaalisen median postauksia koskeva sakko toimii varoituksena kaikille ammattilaisjalkapalloilijoille ja muillekin urheilun parissa toimiville.


Englannin jalkapalloliitto ja lajiliitot kansainvälisestikin ovat jo vuosia ylläpitäneet tiukkaa linjaa esimerkiksi homovihamielisyyden ja rasismin kaltaisten ilmiöiden suhteen. Suomessa yhdenvertaisuuden puolesta on toiminut esimerkiksi Veikkausliiga.

Burnley FC: Gray Handed Four Match Ban
PinkNews: Burnley player Andre Grey banned for four games, to pay £25k fine over ´burn gays´ tweets
PinkNews: Burnley striker Andre Gray asks ´for forgiveness´ over tweets calling for gays to ´burn´

3 kommenttia

  • 1 / 3
  • Ateisti
  • 24.9.2016, 20.02
Eroitettiin 4 vuotta sitten kirjoittamiensa kommenttien takia? Eihän toi jätkä edes ollut ton seuran jäsen silloin. Ei olis pitänyt antaa minkäänlaista rangaistusta ja mä en ainakaan tartte mitään väkisin vuodatettuja kuppasia anteeksipyyntöjä.
Ei erotettu, mutta rangaistiin sakolla ja neljän ottelun mittaisella pakkolomalla. Rangaistus ei kohdistu seuraan, vaan yksilöön. Langettaja ei ole seura, vaan liitto.

Minäkään en ole täysin vakuuttunut rangaistuksen mielekkyydestä vuosien takaisista teoista. Ihmiset kasvavat ja voivat irtisanoutua entisistä hölmöilyistä.

Toisaalta homo-ongelmaiset asenteet samoin kuin rasismi ovat kiusanneet jalkapalloympyröitä rajusti, ja asiaan on sitten puututtu nollatoleranssilla - jolloin säännöt ovat sääntöjä, vieläpä tiukkoja ja ehdottomia.