Brittihovin piirissä ensimmäinen julkinen samaa sukupuolta olevien välinen parisuhde

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren

Britannian ylhäisaateliin kuuluva Lordi Ivar Mountbatten, 53, on kertonut elävänsä parisuhteessa miehen kanssa. Mountbatten kertoi parisuhteesta The Mail on Sunday -lehden haastattelussa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Britannian kuningashuoneen liepeiltä kerrotaan julkisesti samaa sukupuolta olevan parin seurustelusta.

Haastattelussa mukana oli myös Mountbattenin kumppani James Coyle, 54. Pariskunta tapasi keväällä Sveitsissä.

Aiemmin Mountbatten oli naimisissa Penelope Thompsonin kanssa, ja parilla on kolme tytärtä. Mountbatten kertoo haastattelussa kertoneensa ex-vaimollensa biseksuaalisuudestaan jo avioitumisen aikaan. Pari erosi 17 vuoden mittaisesta avioliitosta vuonna 2011.

Mountbatten kertoi haastattelussa opettelevansa elämään kaapin ulkopuolella, eikä vielä tunne oloaan uudessa tilanteessa täysin luontevaksi. Hän kuitenkin kertoo olevansa paljon entistä onnellisempi. Haastattelussa hän kertoo syitä suuntautuneisuutensa salaamiselle.

- Mountbattenin sukuun kuuluminen ei koskaan ollut ongelma, mutta se sukupolvi on, johon synnyin. Kun kasvoin, asia tunnettiin "rakkautena joka ei tohdi sanoa nimeään". On hämmästyttävää, miten pitkälle olemme tulleet hyväksynnän suhteen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Haastattelun mukaan nykyinen ja entinen kumppani ovat hyvissä väleissä keskenään. He käyvät yhdessä joogaamassa.

Vuonna 2011 laaditussa luettelossa Mountbatten oli Britannian kruununperimysjärjestyksessä 643:s. Mountbatten on kuningatar Elisabeth II:n puolison, prinssi Philipin serkunpoika. Lisäksi hän on sukua suoraan alenevassa polvessa kuningatar Victorialle (1819-1901), Venäjän keisarinna Katariina Suurelle (1729–1796) ja Aleksandr Puškinille (1799–1837). Kuningatar Victorian kautta hän on sukua myös Elisabeth II:lle. Mountbatten on myös kruununperimysjärjestyksessä yhdeksäntenä olevan prinssi Edwardin vanhimman lapsen kummisetä.

***

Keväällä 2013 prinssi Harry vitsaili saattavansa kokeilla suhdetta homomiehen kanssa, mikäli suhteet naisten kanssa eivät ota tuulta alleen.

Daily Mail: I´m gay, says the Queen´s cousin - but I´m not 100% comfortable: Royal who is godfather to Prince Edward´s eldest child introduces the new man in his life (who does yoga with his ex-wife!)
PinkNews: The first person in the royal family has just come out as gay
HS: Prinssi Philipin serkunpoika on Britannian kuningashuoneen ensimmäinen julkihomo
Prinssi Harry saattaa kokeilla homoja elleivät naisasiat suju

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!