Hanko ja Maarianhamina viettävät pridea

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

Ahvenanmaan pääkaupungissa Maarianhaminassa pride käynnistyi keskiviikkona ja Suomen eteläisimmässä kaupungissa Hangossa pride käynnistyy perjantaina. Molemmissa kaupungeissa pride-kulkue valtaa kadut lauantaina 20. elokuuta.

Åland Pride 17.-21.8

Järjestyksessään kolmas Åland Pride -tapahtuma käynnistyi keskiviikkona. Viisipäiväinen pride-tapahtuma jatkuu sunnuntaihin asti, ja sen järjestää Regnbågsfyren rf. Lauantaina pride-kulkue lähtee liikkeelle Maarianhaminan Länsisatamasta kello 16 keskustan läpi kohti toria, jossa järjestetään toritapahtuma.

Hanko Pride 19.-21.8.

Kolmipäiväinen Hanko Pride puolestaan käynnistyy perjantaina. Myös Hangossa pride-kulkue järjestetään lauantaina. Kulkue lähtee liikkeelle kello 13 Itäsatamasta ja etenee keskustan läpi Plagenille - uimarantaan, joka tunnetaan vesikarusellistaan. Plagenin rantabaarilla ja läheisessä Hangon Casinon puistossa on viihteellistä ohjelmaa. Myös Hangon kaupunginjohtajan on määrä käydä tervehtimässä pride-väkeä. Ensimmäisen Hanko Pride -tapahtuman suojelija on Katariina Souri. Tapahtuman taustalla on viisihenkinen työryhmä. Hangossa monet paikalliset yritykset ovat tapahtuman yhteistyökumppaneina.

pride.ax
hankopride.fi

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta