Hanko ja Maarianhamina viettävät pridea

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

Ahvenanmaan pääkaupungissa Maarianhaminassa pride käynnistyi keskiviikkona ja Suomen eteläisimmässä kaupungissa Hangossa pride käynnistyy perjantaina. Molemmissa kaupungeissa pride-kulkue valtaa kadut lauantaina 20. elokuuta.

Åland Pride 17.-21.8

Järjestyksessään kolmas Åland Pride -tapahtuma käynnistyi keskiviikkona. Viisipäiväinen pride-tapahtuma jatkuu sunnuntaihin asti, ja sen järjestää Regnbågsfyren rf. Lauantaina pride-kulkue lähtee liikkeelle Maarianhaminan Länsisatamasta kello 16 keskustan läpi kohti toria, jossa järjestetään toritapahtuma.

Hanko Pride 19.-21.8.

Kolmipäiväinen Hanko Pride puolestaan käynnistyy perjantaina. Myös Hangossa pride-kulkue järjestetään lauantaina. Kulkue lähtee liikkeelle kello 13 Itäsatamasta ja etenee keskustan läpi Plagenille - uimarantaan, joka tunnetaan vesikarusellistaan. Plagenin rantabaarilla ja läheisessä Hangon Casinon puistossa on viihteellistä ohjelmaa. Myös Hangon kaupunginjohtajan on määrä käydä tervehtimässä pride-väkeä. Ensimmäisen Hanko Pride -tapahtuman suojelija on Katariina Souri. Tapahtuman taustalla on viisihenkinen työryhmä. Hangossa monet paikalliset yritykset ovat tapahtuman yhteistyökumppaneina.

pride.ax
hankopride.fi

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!