Kajaaniin perusteilla paikallinen Seta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Kajaanissa järjestettiin heinäkuussa maakunnan ensimmäinen pride-tapahtuma. Virinneen aktiivisuuden myötä on perusteilla myös Setan paikallisyhdistys.

Kainuuta palvelemaan on perusteilla uusi Setan paikallisyhdistys, kertoo Kainuun Sanomat. Yhdistyksen perustava kokous on määrä pitää maanantaina 15. elokuuta.

Kajaanilainen Minna Parkkinen kertoo Kainuun Sanomille, että kymmenkunta ihmistä on tähän mennessä ilmoittautunut mukaan.

Yhdistyksen perustamisen taustalla on halu arkipäiväistää hlbti-vähemmistöjen olemassaoloa ja tuoda esiin se, että Kainuussakin voi asua ja elää sateenkaari-ihmisenä ja -perheenä. Hän nostaa esiin ystäviensä kohtaamia käytännön hankaluuksia: Neuvolassa kahden äidin perheille puhutaan itsepintaisesti isästä ja päiväkodissa lapsi ei ole saanut piirtää äitienpäiväkorttia molemmille äideilleen.

Kajaanissa on toiminut aiemminkin Setan paikallisyhdistys, mutta toiminta hiipui vuosikymmenen vaihteessa, kun suuri osa yhdistyksen aktiiveista muutti pois paikkakunnalta. Nyt perustettava yhdistys käynnistetään kokonaan uudelta pohjalta.

Kainuun ensimmäinen pride

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kajaanissa järjestettiin heinäkuussa myös maakunnan ensimmäinen pride-tapahtuma. Kajaanissa perjantaina 8. heinäkuuta järjestettyyn tapahtumaan osallistui lähes 200 ihmistä. Kulkuetta Kajaanissa ei tänä vuonna järjestetty, vaan sen sijaan piknik ja torijuhla. Pride-tapahtuman sivuilla kerrotaan, että tapahtumalle toivotaan jatkoa tulevaisuudessakin.

Kainuun Sanomat: Seta perustaa yhdistyksen Kajaaniin
Kainuu Pride kokosi liki 200 osallistujaa
Kainuu Pride Facebookissa

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!