EU vaatii homoliittojen tunnustamista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

EU-parlamentissa äänestettiin tänään puolen päivän jälkeen homoliittojen hyväksymisestä toisessa EU-maassa. Esityksen oli tehnyt italialinen EU-parlamentaarikko Giusto Catania.

Päätöksessä todetaan, että homoliitot pitäisi tunnustaa toisissa EU-maissa samalla tavalla kuin heteroliitot tunnustetaan. Parlamentti vaatii niitä maita, joissa homoliitoja ei tunnusteta, muuttamaan lainsäädäntöään ja sallimaan samaa sukupuolta olevien liitot.

Tämän lisäksi syrjivät lausunnot, joita uskonnolliset johtajat ja sosiaalisen elämän ja polititikan johdossa olevat esittävät homoista, lietsovat vihaa ja väkivaltaa. Sen takia EU vaatii parlamentteja tuomitsemaan tällaiset puheet ja tukemaan täysin rinnoin ranskalaisten esitystä YK:ssa. Ranskan esityksessä vaadittiin homoseksuaalisuuden rangaistavuuden poistamista kaikkialla maailmassa.

Samassa yhteydessä käytiin läpi laajemminkin perusoikeuksia EU:ssa. Tarkasteltiiin terrorismin torjuntaa, romanien asemaa, salaisten palveluiden asemaa, yhtäläisä mahdollsiuuksia EU.:saa ja maahanmuutoa ja integraatiota.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

401 edustajaa äänesti puolesta, 220 vastaan ja 67 pidättäytyi.

Koko muistio on luettavissa tässä
http://www.europarl.europa.eu/news/expert/infopress_page/017-46094-012-01-03-902-20090113IPR46093-12-01-2009-2009-false/default_en.htm

1 kommenttia