Kirill Venäjän ortodoksikirkon johtoon

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 9

Uusi metropoliitta Kirill on yksi jyrkimmistä homofobeista Venäjällä. Hän on ajanut homoja ja lesboja kohtaan jyrkkää linjaa. Ortodoksinen kirkko toimii yhteistyössä valtaeliitin kanssa. Kirill on herättänyt huomiota EUssa jyrkillä mielipiteillään. Runsas vuosi siten hän vaati Venäjälle laajaa homopropaganda-kieltoa.

Kirill on ollut tv:ssä vakiokeskusteluvieras ja hänen puhelahjansa ovat viehättäneet monia. Vastalahjaksi tv lähetti eilen suorana lähetyksenä suuren konsiilin kokousta, jossa valinta tehtiin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

9 kommenttia

GayRussia-sivusto kommentoi tuoreeltaan Kirillin nimitystä. Kirillin valinta on arveluttava, ja se merkitsee pahaa iskua Venäjän kansalaisyhteiskunnalle ja demokraattisille arvoille. Kirkkoa johtaa henkilö, joka on hyvin epädemokraattinen ja homofobinen. Hän on aggressiivinen demagogi, joka nauttii Venäjän hallituksen laajaa tukea. Valtio käyttää ortodoksista kirkkoa häikäilemättä propagandatarkoituksiinsa. Kansalaisvapaudet ovat edelleen vaarassa Venäjällä.

Kirill ei ole ainoa homofobi kirkon piirissä. Heitä on siellä enemmänkin. Mutta Kirill on aktiivisesti propagoinut homofobiaansa yhteiskuntaan ja hän on saanut lehdistöä mukaansa. Hän ajaa voimakkaasti valtion kouluihin oppiainetta, jossa käsitellään "ortodoksisen kulttuurin perusteita". Kirkko vaikuttaa vahvasti kouluissa, poliisissa, armeijassa ja poliittisissa puolueissa.

Kirill on tv-persoona. Hän on viime viikkoina tehokkaasti käyttänyt julkisuutta hyväkseen tullakseen valituksi kirkon johtoon. Kirill on voimakkaasti torjunut liberalismin ja homoseksuaalisuuden. Samoin hän on vahvasti vastustanut kirkkojen tasa-arvoa. Valta kuuluu vain ortodoksiselle kirkolle. Hänellä on hyvät suhteet ja vaikutusvalta Medvedeviin ja Putiniin sekä valtapuolue Yhtenäiseen Venäjään. Hän on monesti luennoinut liberaalisen yhteiskunnan vaaroista ja on korostanut, miten tärkeää on saada läpi uskonnolliset arvot.

GayRussian kirjoittaja Nikolai Baev uskoo, että nyt lakiehdotukset homopropagandan kiellosta ovat astumassa askeleen eteenpäin. Samoin seksuaalivähemmistöjen syrjintä tulee jatkumaan.

Kirillin menneisyyttä varjostaa hänen toimintansa KGB:ssä salanimellä Mihajlova. Kirillin tiedetään myös osallistuneen tupakan ja vodkan aktiiviseen kauppaan vuonna 1990. Hän on ollut mukana myös jalokivibisneksessä ja käyttänyt hyväkseen verovapaata vientiä. Mies, joka puhuu sosiaalisesta vastuusta, on itse rikastunut Venäjän heikkouden aikoina.

Lähde: GayRussia
Saa nähdä, onko Venäjällä edessään samantapainen kristillinen ja autoritaarinen valtio kuin Itävallassa vuosina 1934-38. Ainakin demokratia on liberalismi ovat yhtä murskana, paljolti kirkon ansiosta. Ajatussuuntaa kutsutaan myös austrofasismiksi.

Itävallassa tahdin määräsi tosin oli katolinen kirkko, mutta ero ei taida olla kovin oleellinen.