KD:ssa närkästyttiin kritiikistä puolueen piiristä tulleita sukupuolikäsityksiä kohtaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 14

Kristillisdemokraattien entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Päivi Räsänen katsoo, että kokoomusnuorten kristillisdemokraattien puoluetoimistolle lähettämä foliohatun kokoamisohje ja alumiinifolio on vakavalla asialla irvailua.

Kokoomusnuorten mukaan foliohattu-tempauksen taustalla on paitsi Räsäsen ja miehensä Niilo Räsäsen avioliittoaiheinen Mistä on kysymys? Avioliitto -niminen kirja, myös Antero Laukkasen (kd) oikeuskanslerille tekemä kantelu opetushallituksen tasa-arvo-oppaasta. Sekä Räsästen kirja että Laukkasen kantelu liittyvät hlbti-vähemmistöihin.

Päivi Räsäsen ja miehensä, teologian tohtori ja kirkolliskokouksen pappisedustaja Niilo Räsäsen kirjoittamassa kirjassa esitetään, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä.

- Kirkon on edelleen sanottava synti synniksi. On julmaa ja rakkaudetonta, jos homoseksuaalisuuden harjoittamista ei sanota synniksi, ilmaistaan Räsästen kirjassa.

Räsäsen mukaan avioliiton ulkopuoliset sukupuolisuhteet, mukaan lukien homoseksuaalisuuden harjoittaminen, ovat Raamatun mukaan Jumalan tahdon vastaisia ja siten syntiä. Hän väittää kirjassa puolustettavan kaikkien tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia kristillisen ihmiskuvan pohjalta.

Räsänen on vedonnut uskonnonvapauteen vastauksena kirjan saamaan kritiikkiin. Kokoomusnuorten tempauksen osalta hän peräänkuuluttaa uskonnonvapauden kunnioittamista.

- Toivomme sitä, että kokoomusnuoret kunnioittaisivat maamme kristittyjen uskonnonvapautta myös ilmaista ja perustella näkemyksensä opillisista ja hengellisistä kysymyksistä, kirjoittaa Päivi Räsänen blogissaan.

KD:n ensimmäinen varapuheenjohtaja Tommy Björksten ja KD-nuorten puheenjohtana Remo Ronkainen säestävät Räsäsen näkemyksiä, jotka Räsänen on esittänyt "Kokoomusnuorille kirja ja uskonnonvapauslain kertausta" -otsikoidussa blogikirjoituksessaan.

Räsäsen ja hänen tukijoidensa käsitystä uskonnonvapaudesta on kritisoitu esimerkiksi toteamalla, että uskonnollisiin tulkintoihin perustuvat näkemykset eivät ole kritiikin yläpuolella.

Räsäsen mukaan kristillisdemokraattinen puolue ei ole kirjan julkaisemisesta tietoinen. Hänen mukaansa kokoomusnuorten foliohattu-tempauksen osoite oli siksi väärä.

Kokoomusnuorista kerrotaan, että tempauksen kohde on myös Laukkasen tekemä kantelu opetushallituksen "Tasa-arvotyö on taitolaji" -oppaasta. Hän esitti, kantelussaan että "lapsi ei voi kuulua sukupuolivähemmistöön". Laukkasen mielestä opas hämärtää sukupuolijakoa esittämällä että sukupuolisuudessa on kyse moninaisemmasta ilmiöstä kuin jaosta miehiin ja naisiin.

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov pitää pöyristyttävänä Laukkasen tapaa käydä opetushallituksen tasa-arvotyötä ja suomalaisia opettajia vastaan, ja väitettä että opettajan seksuaalisella suuntautuneisuudella ja kokemuksella olisi vaikutusta "oppilaan kokemaan sukupuoliseen suuntautumiseen".

MTV: Päivi Räsänen Avioliitto-kirjassaan: ´On julmaa jos homoutta ei sanota synniksi´ - tutkija hämillään näkemyksistä
Yle: Opetushallituksen opas johti kanteluun - transihmisistä kertominen nähdään tasa-arvorikkomuksena
Uusi Suomi: Päivi Räsänen ihmettelee foliohattua: ´Vakavalla asialla irvailua´

14 kommenttia

No eihän kyseisiä kristillisdemokraattien näkemyksiä voikaan puolustella yhtään millään muulla kuin juuri vetoamalla oikeuteen uskoa satuolentoihin niin halutessaan.

Kommenttia muokattu: 08.07.2016 klo 12:50
Jälleen kerran kuuluu sama älytön ajatus siitä, että uskontoa ei voisi kritisoida koska uskonnonvapaus. Tätä on kylläkin enemmän kuultu jenkeissä. Suomessa taas yleensä uskonnovapaus sanana korvataan näissä jutuissa sananvapaudella.