KD:ssa närkästyttiin kritiikistä puolueen piiristä tulleita sukupuolikäsityksiä kohtaan (juttukommentit)

  • 1 / 14
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 8.7.2016 12:45
No eihän kyseisiä kristillisdemokraattien näkemyksiä voikaan puolustella yhtään millään muulla kuin juuri vetoamalla oikeuteen uskoa satuolentoihin niin halutessaan.

Kommenttia muokattu: 08.07.2016 klo 12:50
Jälleen kerran kuuluu sama älytön ajatus siitä, että uskontoa ei voisi kritisoida koska uskonnonvapaus. Tätä on kylläkin enemmän kuultu jenkeissä. Suomessa taas yleensä uskonnovapaus sanana korvataan näissä jutuissa sananvapaudella.
Päivi Räsäsen tulkinnat Bibliasta ovat vielä aika lempeitä meitä kohtaan, niissä kohdissa joissa homot tuomitaan,niissä ei rakkaudelle ole sijaa,kuolema ja kadotuksen kaappi kuuluu homoille. Ei Päivi R pysty noudattamaan vanhoja uskomuksia jotka on muka saatu yläkerrasta, kivittää vielä, voi joihinkin se voi vielä sattua.Uskonnot ovat ihmiskunnan pimeitä voimia.
Miksi yleensä alistumme keskustelemaan päiviräsästen kanssa synnistä? Keskustelisin mieluummin hänen kanssaan ihmismielen harhaisuudesta.
Päivi Räsänen ei voi toimia raamatun uskomusten mukaan nytkään, homothan tulisi nitistää pois keskuudestamme kadotuksen kaappiin jo nyt. Toki kivittämällä,vetoamalla omaan uskoonsa,voi tuollainen julkistettu soopa,voi hyvinkin joitakin vahingoittaa.Uskonnot vain ovat vielä ihmiskunnan pimeitä voimia.
Kristinuskoon ei kuulu kivitystuomio. Jeesus "kivitettiin" (naulittiin ristille), jotta meitä ei kivitettäisi. Onko ripari jäänyt käymättä?
On harmittavaa, kuinka taitavasti Päivi Räsänen manipuloi julkisuutta. Tämä tuoreen kirjan aiheuttama keskustelu antaa hänelle ja hänen hengentuotteelleen maksimaalisen julkisuuden. Hänen heikosti menestyvä populistinen puolueensa tarvitsee lisää tukea kunnallisvaalien lähestyessä. Homo sopii jälleen kerran heidän vaalivaltikseen.

Räsäsen ajoitus on myös kiinnostava. Nämä hänen suuret syntiulostulonsa synkronoituvat "juuri sopivasti" uskonnollisten yhteisöjen kesäjuhlien aikaan. Esimerkiksi Körttien Herättäjäyhdistyksen herättäjäjuhlat ovat juuri alkaneet tänä viikonloppuna Vantaalla. Kävijöitä sinne odotetaan jopa 30 000 henkeä, eli Helsinki Pride -juhlan verran.

Räsänen ei toki kuulu Körtteihin, vaan merkittävästi jyrkempään uskonnolliseen haaraan. Körteille homoavioliitot eivät havaintojeni mukaan ole olleet ongelma. Heiltä on tullut asialle jopa tukea.

Kommenttia muokattu: 09.07.2016 klo 08:55
Uskonvapautta on myös tuo vanhan kirjan tulkitseminen miten haluaa. Joissain kohdin Räsänen on kovin "pyhä" eikä salli minkäänlaista ajassa elämistä. Toisessa kohdin hän viittaa kintaalla ikivanhoille kirjoituksille.Jos oikeasti eläisimme tuon kirjan oppien mukaan, olisimme aika barbaareja ja tappaisimme toisiamme mennen tullen.

KD:n toiminta on monissa kohdin ahdasmielistä ja tekopyhää. Uskonvapaus ei ole sama asia kuin sananvapaus, kyllä uskontoja voi kritisoida, niinhän KD:kin tekee kritisoimalla "vääräuskoisia".

Päiville, Niilolle ja muille ahdasmielisille ihan vinkiksi vanhan kirjan kestävin opetus "kunnioita lähimmäistäsi" ja antakaa ihmisten elää omaa elämäänsä.

Kommenttia muokattu: 09.07.2016 klo 12:15
KD on auringonlaskun puolue. Jos katsoo esim Taloustutkimuksen tekemiä kannatusmittauksia, niin viimeisen kolmen vuoden aikana puolue on vaan kerran päässyt kannatuslukemissa 4 prosenttiin - lukema joka esim 10 vuotta sitten olisi ollut pikemminkin alakanttiin kun kannatus liikkui viidessä prosentissa.

Päivi Räsäsen varjo puolueelle on siis lähinnä kuolettava. Jos puolue ei pysty uudistumaan, ja jättämään homovastaisuuden taakseen, niin puolueen putoaminen eduskunnasta kokonaan pois seuraavien 10 vuoden aikana on hyvin todennäköistä.
@Jochanan "kristinuskoon ei kuulu kivitystuomio."

Niinpä. kristinuskomus harrastaa roviopolttoja ja muita kristinuskomuksen helvetin lämpimiä tuomioita, kuten ut:ssä julistetaankin.

Siihen ummehtuneen kirjan katalaan opetukseen "kunnioita lähimmäistäsi niin kuin itseäsi" ei pidä langeta, sillä tuohan on sudenkuoppa-ohje ajatella lähimmäisestä umpi-itsekkäästi (umpi-uskovainen kunnioittaa sinua niin kuin umpi-uskovainen itse haluaa, eli esim. että umpi-uskovainen pitäisi itsessään homorakkautta syntinä ja pitää sitä siksi sinussakin syntinä). Fiksumpi ohjehan on aivan muuta, epäitsekkäämpää.

Ydinongelmahan kristinuskomuksessa (kuten islamissakin) on noiden uskomuskirjojen homehtuneisuus, hölynpöly ja vihapuheet niissä, mitkä edelleen ovat käytössä uskomusten pohjana. Huomattavaahan on että noissa uskomuksissa niiden muka pahat saatana tms ovat niissä paljon parempia ja hyvempiä, kuin noiden uskomusten jumalat.

Räsäsethän siinällään vain julistavat sitä, mtä raamattu-uskomus on.

Eihän jessukka lupaa raamatun hölynpöly-jumalaan uskomisesta vapaille mitään hyvää. Se kannattaa muistaa ja ymmärtää.
Räsäsistä Päivin osalta on perverssiä se, että raamattu-jesse -uskomushan alistaa ja halventaa naisia, panee naisia halvalla.
Noissa Räsäsen lainauksissa ei ole mitään opillista eikä hengellistä, koska Jeesus vihki samaa sukupuolta olevia, ja jos kerran avioliiton ULKOPUOLINEN seksi on syntiä, niin "julmaa ja rakkaudetonta" olla sitten siunaamatta heitä avioliittoon. Tässä olisi hengellinen ja opillinen argumentti, yksi kumpaakin.
Eipä tarvitse mennä kovin kauas, kun kokoomuksen näkemykset eivät juurikaan eronneet kristillisdemokraateista tässä asiassa. Kokoomuksen kohdalla ongelma lienee se, että siinä puolueessa kannattajia vuotaa sekä vihreisiin että kristillisdemokraatteihin. Kyseessä on tuttu dilemma; miten pidetään kakusta kiinni ja syödään se.

Suomalaisen koululaitoksen ongelma on ollut alusta saakka sen tunkkainen saarnamentaliteetti. Pirkkalan kokeilukoulun tapaus lienee räikein esimerkki, kun ensimmäiset peruskoululaiset saivat lukea Petroskoin oppikirjoista kopioitua tekstiä. Pakkoluterilaisuuden tuputtaminen kuuluu samaan joukkoon, eikä siitä tunnu olevan mitään halua päästää irti. Myöskään vihreät eivät ole sukupuolettomuuksineen, maahanmuuttamisineen ja ilmastonmuutoksineen yhtään sen puhtoisempia. Yrittäjyyskasvatus on taasen kokoomuksen hellimä idea.

Kaikilla on vankka halu aivopestä toisten perheiden kakarat omaan "uskoon" ja mikäs sen oivempi paikka kuin koulu, jossa on pakko käydä yhdeksän vuotta ja jonka tietoa pidetään lähtökohtaisesti "neutraalina" ja "faktapohjaisena". Siinä on sellainen hunajapurkki, josta on vaikea pitää näppejään erossa. Lähtökohtaisesti kristillisten, vihreiden naisten ja kokoomusnuorten asenne ei eroa toisistaan.

Koululaitos kuuluu yleisillä verovaroilla pidettävien instituutioiden joukkoon, joten sen pitäisi olla aatteellisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton paikka. Yksi vaihtoehto on toki yksityiskoulujen perustaminen. Jatkossa vihreät voivat kasvattaa loputkin pilttinsä suvaitsevaiseen rajojenrikkomiseen Steiner- ja Montessori-kouluissa, kristilliset uskoon yksityisissä kristillisissä kouluissa ja kokoomuslaiset missä lie. Luulisi sen jälkeen kaikkien olevan tyytyväisiä.
"kristinuskomus harrastaa roviopolttoja"


Juhannuskokot?

"Ydinongelmahan kristinuskomuksessa (kuten islamissakin) on noiden uskomuskirjojen homehtuneisuus, hölynpöly ja vihapuheet niissä, mitkä edelleen ovat käytössä uskomusten pohjana"

Ei, tämä ei liene pekästään ns. kristittyjen "ydinongelma", samaan möyhäämiseen syyllistyt sitä ja vaikkapa joku muu "ääri"tyyppin edustaja uskontoon tai sen puutteeseen katsomatta.

"Räsäsethän siinällään vain julistavat sitä, mtä raamattu-uskomus on."

Sitäkin varmaan, en ole perehtynyt Räsä'nen saarnoihin. Tunnetumpi hän on enemmän homo- ja tasa-arvoista avioliittoa vastustavista mielipiteistään ja eduskuntatyöstä, tälle hän saa "voimaa" raamatusta ja "perinteistä" ja on onnistunut saamaan muutamia eropiikkejä kirkosta. Hienoa Päivi!

"Eihän jessukka lupaa raamatun hölynpöly-jumalaan uskomisesta vapaille mitään hyvää. Se kannattaa muistaa ja ymmärtää."

Oletko alkanut saarnaamaan?