Euroopan parlamentin varapuhemies Ulrike Lunacek tulee perjantaina EuroGames-kisoihin

  • Uutinen
  • Urheilu
  • vaeltaja2006
  • 1
Ulrike Lunacek. Kuva hänen EU-sivultaan.

Itävaltalainen poliitikko ja Euroopan parlamentin varapuhemies Ulrike Lunacek saapuu perjantaina EuroGames-kisoihin. Hän on täällä kilpailemassa uinnissa ja ihmisoikeuskonferenssissa osanottajana. Konferenssin avaa opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Ulrike Lunacekilla on pitkä historia ihmisoikeustyössä. Hän on ollut vuosina 1999-2009 ensimmäinen avoimesti lesbo parlamentaarikko Itävallan parlamentissa. Sen jälkeen hän on ollut europarlamentaarikkona. Heinäkuun alussa 2014 hänet valittiin Europarlamentin varapuhemieheksi.

Ulrike Lunacek on toiminut Europarlamentin hlbtiq-asioita seuraavan ns. intergroupin jäsenenä. Intergroupissa on jäseniä eri parlamenttiryhmittymistä. Intergroupiin kuului meiltä Suomesta aikaisemmin Alexander Stubb ja nyt Sirpa Pietikäinen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ulrike Lunacek on kierrellyt monissa vihan ympäröimissä pride-tapahtumissa. Vuonna 2014 hän sai Wienissä päälleen voihappoa. Ulrike Lunacek on usein vieraillut puhujana ja keskustelijana ILGA Europen vuosittaisissa konferensseissa.

Itävaltalaisen hlbti-järjestön lehdessä Lambda Nachrichten Lunacekilla on kuukausittainen kommentointipalsta, jossa hän tarttuu ajankohtaisin aiheisiin. Nyt viimeksi hän moitti Brexitiä ajanutta Lontoon pormestaria, joka ennen oli hyvin homokielteinen, mutta nyt on kääntänyt kelkkaansa.

Lunacekin palsta Lambda Nachrichten -lehdessä

Lunacekin haastattelu Helsingin Sanomissa 2.7.2016

1 kommenttia