Marko Fali on Mr. Gay Finland 2016

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Mr. Gay Finland -kilpailun voittajakolmikko (kuva: Leo Koivistoinen)

Helsingissä ravintola dtm:ssä torstai-iltana järjestetyssä finaalitapahtumassa on valittu järjestyksessään seitsemänneksi Mr. Gay Finlandiksi Marko Fali.

- Avoliitossa elävä Marko on 28-vuotias, Kemissä syntynyt ja Helsinkiin muuttanut lähihoitaja. Harrastuksiin kuuluvat liina-akrobatia, kuntosali, lenkkeily ja purjehtiminen, kerrotaan Falin kilpailijaprofiilissa.

- Mr. Gay Finlandiksi Marko kokee olevansa valmis, sillä on sosiaalinen ja tulee hyvin toimeen ihmisen kuin ihmisen kanssa: "haluaisin osoittaa ihmisille, että kannattaa tarttua hetkeen, olla pelkäämättä erilaisuutta ja uskaltaa esiintyä omana itsenä - erilaisuus on rikkautta". Kilpailun voittaessaan mies haluaisi tuoda esiin enemmän sateenkaariperheiden elämää.

Kaikkiaan kahdeksan ehdokasta tavoitteli Mr. Gay Finland 2016 -titteliä.

Ensimmäiseksi perintöprinssiksi valittiin Mika Kokkola. Toiseksi perintöprinssiksi valittiin Jesse Rasinmäki, jonka yleisö valitsi ranneliike.netin järjestämässä tekstariäänestyksessä myös suosikikseen.

Mr. Gay Finland -kilpailu tukee vuosittain vaihtuvaa hyväntekeväisyyskohdetta. Vuoden 2016 hyväntekeväisyyskohde on suomalainen Gay-liikunta- ja urheiluseura H.O.T Ry.

Kilpailun päätuomarina toimi mediavaikuttaja Mikko Silvennoinen ja juontajana oli muun muassa UMK2016-finaalista sekä Toosa-TV:stä tuttu Cristal Snow. Tuomaristoon kuuluivat taikuri ja mentalisti Noora Karma, Salattujen Elämien ”Elias Vikstedtinä” tunnettu näyttelijä Petteri Paavola ja ”Eva Tammisena” tunnettu näyttelijä Tiia Elg, naaG - not an average Guy -blogin perustaja sekä some-persoona Janne Naakka, kouluratsastaja Marko Björs sekä toimitusjohtaja Katja Warborn.

Vuonna 2010 Mr. Gay Finlandiksi valittiin Kenneth Liukkonen, joka osallistui aktiivisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä koskevaan yhteiskunnalliseen keskusteluun. Vuonna 2011 tittelin sai Jussi Laitinen, vuonna 2012 Janne Tiilikainen, vuonna 2013 Aleks Vehkala, vuonna 2014 Peter Linden ja vuonna 2015 Aku Raita.

Virhe median upotuksessa.

mrgayfinland.fi

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta