Tinder alkaa tukea sukupuolen moninaisuutta - ja nostaa ikärajan

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Online-deittisovellus Tinder aikoo tuoda palveluun sukupuolen moninaisuutta tukevia toiminnallisuuksia. Vielä toistaiseksi sekä hakujen tekijän että hakujen kohteiden sukupuolen on oltava mies tai nainen.

Tinderin toimitusjohtaja Sean Rad on kertonut, että palveluun lisätään toiminnallisuuksia, joilla sukupuolensa voi määritellä muuksikin kuin mieheksi tai naiseksi. Tarkempaa kuvausta uudistuksesta ei ole vielä kerrottu, mutta sitä kerrotaan hiottavan yhteistyössä hlbtiq-kysymyksistä perillä olevien apuvoimien kanssa. Uudistuksen sisältävän päivityksen on luvattu tulevan ladattavaksi lähiviikkoina.

Yhteisöpalveluista esimerkiksi Facebook ja Google tukevat laajasti sukupuolen moninaisuutta. Lisäksi sukupuolivähemmistöihin kuuluville on omia online-deittisovellusta.

Kaksijakoiseen mies-nais -jaotteluun sopimattomat henkilöt ovat kohdanneet vaikeuksia käyttäessään Tinderiä sen nykymuodossa. Heidän Tinder-tilejään on suljettu ja kasvokkain kohtaamisten yhteydessä tilanteet ovat saattaneet riistäytyä uhkaaviksi. Myös seksuaalivähemmistöille suunnattujen online-deittisovelluksien parissa trans- ja muunsukupuoliset ovat usein kokeneet olevansa ei-tervetulleita.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tinderin alaikärajaa ollaan nostamassa aiemmsta 13 ikävuodesta 18 ikävuoteen. Jo nykyisin palvelussa alle 18-vuotiaat eivät ole voineet keskustella 18-vuotiaiden ja sitä vanhempien kanssa. Alle 18-vuotiaita on palvelun 50 miljoonasta käyttäjästä kolme prosenttia.

Tinder will soon make its gender options more trans-inclusive
Online-deittailun jne.
Miesten välinen parinhaku siirtynyt online-deittisovelluksiin - haaste seksuaaliterveysviestinnälle

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!