Ministeri vastasi kansanedustajan kysymykseen Opetushallituksen oppaassa esillä olevasta sukupuolen moninaisuudesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 3

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) on vastannut kansanedustaja Mika Raatikaisen (ps) kirjalliseen kysymykseen Opetushallituksen Tasa-arvotyö on taitolaji - Opas sukupuolten tasa-arvon edistämiseen perusopetuksessa -julkaisussa mainitusta useammasta kuin kahdesta sukupuolesta ja sukupuolen moninaisuudesta.

Raatikainen vaati ministeriltä perustelua sille, että "Opetushallituksen oppaassa väitetään ihmisen sukupuolia olevan enemmän kuin kaksi" ja selitystä oppaassa esitetylle käsitteelle "sukupuolen moninaisuus". Lisäksi hän peräänkuulutti toimenpiteitä, "jotta oppaan epäkohdat korjataan".

Ministeri Grahn-Laasonen kirjoittaa 18. toukokuuta päivätyksessä vastauksessaan oppaan terminologian noudattavan tasa-arvolain yksityiskohtaisissa perusteluissa ja perusopetuksen perusteissa ilmaistua terminologiaa. Vastauksessa hän myös taustoittaa sukupuolen moninaisuuteen liittyviä ilmiöitä.

- Sukupuolten tasa-arvoa edistettäessä on tärkeää varmistaa, että koulussa on tilaa erilaisille tytöille ja pojille sekä niille lapsille, jotka eivät koe olevansa syntymässä määriteltyä sukupuolta. Tasa-arvolaissa velvoitetaan ennaltaehkäisemään sukupuoli-identiteetin ja sukupuolen ilmaisuun perustuvaa syrjintää sekä ottamaan huomioon tämä oppilaitoksen tasa-arvosuunnitelmassa, kirjoittaa ministeri Grahn-Laasonen vastauksessaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hän toteaa katsovansa, ettei Opetushallituksen opas vaadi korjauksia, eikä opetus- ja kulttuuriministeriö siten ryhdy toimenpiteisiin.

Eduskunta.fi: Vastaus kirjalliseen kysymykseen KKV 236/2016 vp

3 kommenttia

  • 1 / 3
  • Homokundi 1999
  • 29.5.2016, 15.17
Kaikista raivostuttavin piirre homo- ja transfobisten lobbarien keskuudessa on omien ennakkoluulojen perustelu "lasten parhaalla". Miksi ihmeessä lapsi kärsisi, jos opetuksessa huomioitaisiin erilaiset ihmiset?
Sukupuoliahan on tosiaan monia, kuten itsekin olen sanonut, eli ei ole vain nainen tai mies, vaan on muitakin sukupuolia, kuten vaikkapa transsukupuoliset ja intersukupuoliset, joita ei pidä tunkea naisiksi tai miehiksi vaan antaa heidän olla omaa sukupuoltaan.

Taitaa noilla umpiuskovaisilla muillakin, katolisten lisäksi, olla vaan lapset mielessä. Syyttelevät muita lapsiuhista, vaikka juuri nuo umpiuskovaiset käyttävät lapsia pahakseen sekä henkisesti että varsin monesti fyysisestikin.

umpiusikseltahan voi lapsi kysyä että minne minä joudun jos pyrin olemaan kaikinpuolin hyvä, mutta en usko siihen jumalaan yhtään?

Kommenttia muokattu: 30.05.2016 klo 00:25