Pihlajasaari: kesä meni

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

13.9.2009 Pihlajasaaren kausi loppuu

Tänään 13.9.2009 laiva tekee viimeiset matkansa Pihlajasaareen. Ravintola sulkeutuu tänään. Ilmaston lämpeneminen ei ole pidentänyt Pihlajasaaren kesäkautta.


6.5.2009 Pihlajasaaren kausi alkaa


Pihlajasaaren kevät alkaa jo ensi viikonvaihteessa 9.-10.5.2009, jos sää on hyvä. Säännöllinen liiikenne käynnistyy kuitenkin vasta 16.5.2009. Ruoholahdesta Pihlajasaareen ei tänä kesänä pääse sillanrakennustyömaan takia.

*****

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Nyt jo eläkkeellä oleva herra H. tuli vastaan ja kertoi, että laivaa ei vielä näkynyt, vaikka jäät ovat tipotiessään. Laivavuorot alkavat vasta 16. toukokuuta 2009. Edestakainen lippu maksaa 5 euroa, eläkeläiselle vain 3 euroa. Laiva lähtee sinne päin aina puolelta. Jännityksellä odotetaan, missä kulkee maastoon näkymättömästi merkitty viiva. Päästäänkö reilusti kalliolle vai pitääkö jäädä kivikkoon ja pusikkoon. Ja kuinka tarkasti viivaa valvotaan.

Ruoholahdesta ei tänä kesänä liikennöidä. Siellä on kanavan yli tekeillä silta, ja veneliikenne on poikki.

Voi, saisimmepa sellaisen perinteen kuin "Pihlajasaaren perinteinen gay-päivä" tai "gay-kesäkauden avaus". Itse en ole käynyt Pihlajasaaressa viiteen vuoteen, enkä tiedä metsätuhon todellista laajuutta. Kun Tallinkin laiva kulkee saaren takaa, sen valot välkkyvät Merisataman suunnasta katsottuna läpi metsän, joten ilmeisesti puusto on aika huonossa kunnossa.

Pihlajasaaren historia on oma lukunsa. Kun Henttilä ehdotti kaupunginvaltuustossa nakurannan perustamista Pihlajasaaren pienempään osaan ensimmäistä kertaa, asia tyrmättiin jo lähtöviivoille. Perustelu: "Paikka ei ole siihen sopiva". Muutamassa vuodessa paikka alkoikin olla sopiva, ja päätös syntyi vähin äänin. Ei tarvittu teräsverkoa erottamaan väki omaan aitaukseensa, vaan näkymätön viiva riitti.

Päivittäinen llikenne alkaa 16.5. mutta jo 9.-10.5. saareen pääsee, jos sää on hyvä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!