Kansanedustaja Silvia Modig Helsinki Pride 2016 -tapahtuman suojelijaksi

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Helsinki Pride 2015 -kulkue

Helsinki Pride 2016 -tapahtuman virallinen suojelija on kansanedustaja Silvia Modig (vas). Helsinki Priden järjestäjät perustelevat valintaa sillä, että Modig on kansanedustajana toimiessaan tehnyt töitä näkyvästi ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden puolesta. Modigin valintaa perustellaan myös sillä, että Modig on tehnyt toimittajan työtä ja Helsinki Priden teemana on kuluvana vuonna media ja kulttuuri.

- Kansanliike yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien puolesta on tärkeämpi kuin koskaan. Tasa-arvoisen avioliittolain toteutuminen ja nyt käynnissä oleva äitiyslain edistäminen osoittavat, että yhdessä saamme aikaan yhteiskunnallisia muutoksia. Pride on minulle vapauden juhla, jolloin iloitsemme siitä, että olemme juuri sellaisia kuin olemme ja olemme ylpeästi moninaisia ja samanarvoisia. Tämä on joukkovoimaa parhaimmillaan, kommentoi kansanedustaja Modig.

Helsinki Pride 2016 -tiimissä iloitaan Modigin mukaan lähtemisestä.

- Olemme todella kiitollisia, että edustaja Modig on lupautunut tämän vuoden viralliseksi suojelijaksi. Modig on kansanedustajana aktiivisesti edistänyt lhbtiq-ihmisoikeuksien toteutumista Suomessa ja tehnyt tämän eteen näkyvästi töitä eduskunnassa. Tasa-arvoisen avioliittolain liitännäislakikeskusteluissa Modig on ottanut kantaa myös translakiin ja äitiyslakiin ja tuonut esiin sen tosiasian, että myös Suomessa on yhä tehtävä töitä yhdenvertaisuuden eteen, kommentoi Helsinki Priden tuottaja Iina Niemi.

Modig on ensimmäinen Helsinki Priden suojelija, joka itse kuuluu avoimesti hlbti-vähemmistöön.

Helsinki Priden suojelijana ovat aikaisemmin toimineet muun muassa Ville Niinistö (vihr), Tarja Filatov (sdp), Eva Biaudet (rkp), Paavo Arhinmäki (vas), Mikael Jungner (sdp), Alexander Stubb (kok) ja Anni Sinnemäki (vihr).

Helsinki Pride on Suomen suurin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeus- ja kultuuritapahtuma. Tapahtuma on kaikille avoin ja se järjestetään tänä vuonna 27.6.-3.7.2016. Tapahtumaviikon järjestäjänä toimii HeSeta ry. Pride-kulkue Helsingin keskustan läpi järjestetään lauantaina 2. heinäkuuta ja sen jälkeistä puistojuhlaa vietetään tänä vuonna Kansalaistorilla.

Helsinki Priden kävijämäärät ovat kasvaneet jatkuvasti kahden viimeisimmän vuoden aikana. Vuosi sitten tehtiin Helsinki Priden järjestäjien mukaan jälleen uusi ennätys, kun kulkueeseen ja Puistojuhlaan osallistui yli 25 000 ihmistä.

- Helsinki Pride on otettu koko kansan juhlaksi, jossa halutaan osoittaa voimakas, yhteinen tahtotila yhdenvertaisen Suomen puolesta, toteaa Niemi.

www.helsinkipride.fi

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!