Euroviisut nähdään USA:ssa hlbti-vähemmistöjen TV-kanavalla

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 10
Eurovision 61. laulukilpailu järjestetään Tukholmassa. Kilpailun semifinaalit järjestetään 10. sekä 12. toukokuuta ja finaali 14. toukokuuta 2016. (kuva: Eurovision)

Yhdysvalloissa seksuaali- ja sukupuolivähemmistölle suunnattu televisiokanava Logo näyttää lauantain 14. toukokuuta Tukholmassa järjestettävän Euroviisujen finaalin.

Eurovision laulukilpailu nähdään ensimmäistä kertaa USA:ssa suorana lähetyksenä. Euroopan yleisradiounioni EBU on allekirjoittanut Viacom-mediayhtiöön kuuluvan televisiokanavan kanssa lähetystä koskevan sopimuksen.

Logo-televisiokanava on saatavilla lähes 50 miljoonassa taloudessa. Suomen aikaa kello 22 alkavan lähetyksen hetkellä kello on USA:n itärannikolla 15.

- Olemme innoissamme, että maailman suurin viihdeohjelma lähetätään yhdelle suurimmista television markkina-alueille ensimmäistä kertaa, sanoo EBU:n euroviisujohtaja Jon Ola Sand.

- Euroviisut ovat nyt oikeasti kansainvälinen ilmiö, ja olemme erittäin iloisia siitä, että USA:n katsojat voivat kokea yhdessä eurooppalaisten, australialaisten ja aasialaisten kanssa maailman pitkäikäisimmän television musiikkikilpailun.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Viacomin omistuksessa ovat Logo-kanavan lisäksi muun muassa Paramount Pictures, DreamWorks, Nickelodeon, Music Television, VH1 ja Comedy Central. Logo aloitti toimintansa vuonna 2005.

Eurovision.tv: Eurovision 2016 to be broadcast in the United States
USA:ssa uusi TV-kanava sateenkaariväelle

10 kommenttia

Yhdysvaltalaismedialla tuli kiire, kun Kiinan toiseksi suosituin tv-kanava, yli 40% katsojaosuuden omaava Hunan Television ja myös Kanadalainen tv-kanava näyttivät Euroviisut suorina lähetyksinä jo viime vuonna 2015. Sitten Kiinan Hunan Television teki sopimuksen myös ainakin 2018 asti Euroviisujen suorasta lähetyksestä. Viime vuonna Hunan Television ilmoitti myös olevansa kiinnostunut osallistumaankin Euroviisuihin vierailevana maana, Australian tapaan, mutta perui sitten kuitenkin aikeensa toistaiseksi.
Kiinassahan suosituin tv-kanava CCTV näytti Euroviisut viiveellä jo 2013.

Saattaa olla myös että tuo Kiinan Hunan Television ehkä näytti Euroviisut suorana viime vuonnakin myös Yhdysvalloissa, sillä se on satelliittikanava, joka toimii Kiinan lisäksi muissakin Aasian maissa, sekä myös Yhdysvallossa ja Euroopassakin. Eli Euroviisut ehkä näkyivät myös sen yhdysvaltalaiskatsojillekin.

Lisäksihän Euroviisut on televisioitu suorana lähetyksenä myös Australian ja Uuden-Seelannin televisiokanavalla.

Noilla, kisaan ei-osallstuneilla mailla, Kanadalla, Uudella-Seelannilla ja Kiinalla oli myös jo viime vuonna omat selostajansa Euroviisukisapaikalla ja myös tänä vuonna ja Logo tv:n kommentaattoritiimi tulee Globeniin nyt mukaan myös.

Kommenttia muokattu: 03.05.2016 klo 21:45