Mississippin ja Pohjois-Carolinan laeista käydään kovaa keskustelua USA:ssa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Perjantaina Yhdysvaltain presidentti Barack Obama totesi, että Mississippin ja Pohjois-Carolinan hlbti-kielteiset lait "pitäisi kumota". Hän ilmaisi kantansa Britannian pääministerin David Cameronin kanssa pitämässään lehdistötilaisuudessa.

Yllättäen myös republikaanien presidenttiehdokaskilvassa vahvoilla oleva Donald Trump on asettunut tukemaan perinteistä käytäntöä, jossa ihmiset valitsevat sen käymälän, jonka tuntevat sopivaksi. Hän arveli, että Pohjois-Carolinassa tehtiin kova päätös, siitä maksetaan kova hinta ja asiassa on lukuisia ongelmia.

Republikaanien presidenttiehdokkuudesta samoin kilvoitteleva Ted Cruz hyökkäsi tämän jälkeen Trumpin kimppuun ja katsoi Trumpin ajattelevan, että naista esittävän aikuisen miehen pitäisi saada käyttää naisten käymälää - "Samaa käymälää kuin tyttäresi? Ja vaimosi?"

Cruz ilmaisi Trumpin olevan mukana Amerikkaa tuhoavassa poliittisessa korrektiudessa.

Human Rights Campaign (HRC) puolestaan kertoo, että 75 suuryrityksen johtohenkilöä on allekirjoittaneet avoimen kirjeen, jossa Mississippin kuvernööriä Tate Reevesiä ja alahuoneen puhemiestä Philip A. Gunnia vaaditaan kumoamaan Mississippin hlbti-kielteinen uusi laki.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Isossa-Britanniassa on annettu virallinen matkustusvaroitus Yhdysvaltojen Mississippin ja Pohjois-Carolinan osavaltioihin näiden hlbti-kielteisten lakien vuoksi.

TPM: Obama: Mississippi, North Carolina Anti-LGBT Bills Should Be Overturned
HRC: 75 Major CEOs & Business Leaders Demand Repeal of Mississippi Anti-LGBT Law
Attitude: Ted Cruz attacs Donald Trum for not being transphobic
Iso-Britannia antoi matkustusvaroituksen Pohjois-Carolinaan ja Mississippiin

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Homokundi 1999
  • 25.4.2016, 16.11
Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi, vai miten se olikaan..?

Välillä tuntuu, että Cruz ja kumppanit olisivat lisänneet pyhään Raamattunsa 11. käskyn joka kuuluu: "vihaa kaikkea erilaisuutta, lietso ennakkoluuloja ja vie ihmisoikeudet kaikilta muilta ihmisryhmiltä paitsi omaltasi."