Sinustako Mr. tai Miss Gay Finland 2016?

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 3
Miss Gay Finland ja Mr. Gay Finland -kilpailujen finaali on Helsinki Pride -viikolla, kesäkuun lopulla.

Haku Mr. Gay Finland -kilpailuun on käynnissä 24. huhtikuuta asti. Miss Gay Finland -kilpailun haku puolestaan käynnistyy 2. toukokuuta. Molempien kilpailujen finaalit ovat Helsinki Pride 2016 -viikolla kesäkuun lopussa.

Miss Gay Finland 2016 -finaali pidetään ravintola dtm:ssä 29.6.2016 ja Mr. Gay Finland -finaali on päivää myöhemmin 30.6.2016 Helsinki Pride ja EuroGames -viikolla.

Mr. Gay Finland -kilpailussa valitaan "Suomen fiksuin ja komein homomies toimimaan hyvän tahdon lähettiläänä sekä esikuvana suomalaisille seksuaalivähemmistöille. Tarkoituksena on edistää homomiesten yhteisöllisyyttä ja seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoisuutta, sekä tukea ylpeyttä olla avoimesti oma itsensä". Miss Gay Finland -kilpailu puolestaan "haluaa osaltaan tehdä näkyväksi tätä upeaa moniäänisyyttä ja kannustaa olemaan rohkeasti oma itsensä".

Molemmissa kilpailuissa voittajat ja perintöprinssit- sekä prinsessat valitsee tuomaristo. Tämän lisäksi yleisö äänestää suosikkiaan.

Molemmat voittajat osallistuvat Helsinki Pride -kulkueeseen ja puistojuhlaan lauantaina 2.7.2016. Mr. Gay Finland -kilpailun voittaja myös osallistuu Mr. Gay Europe ja Mr. Gay World -kilpailuihin Suomen edustajana, mikäli MGF päättää lähettää edustajan kyseisiin kilpailuihin.

Hyväntekeväisyyttä

Mr. Gay Finland -kilpailun voitto lahjoitetaan vuosittain vaihtuvaan hyväntekeväisyyskohteeseen. Aikaisempina vuosina lahjoitus on osoitettu Amnestyn HLBTI-ryhmälle, North Pride -tapahtumalle, Helsinki Pride -kaupunkifestivaalille, Hiv-tukikeskukselle ja Trans-tukipisteelle.

Miss Gay Finlandiksi valittu puolestaan valitsee hyväntekeväisyyskohteen, jonne kilpailun järjestävä dtm tekee lahjoituksen.

Aiemmat voittajat

Aiemmat Mr. Gay Finland -tittelin haltijat ovat Kenneth Liukkonen (2010), Jussi Laitinen (2011), Janne Tiilikainen (2012), Aleks Vehkala (2013), Peter Linden (2014) ja Aku Raita (2015).

Miss Gay Finland -tittelin kantajat ovat puolestaan Catariina Salo (2015), Melanie Orenius (2014) ja Leena Luuri (2013).

Molemmat kilpailut järjestetään Helsingissä ravintola dtm:ssä.

mrgayfinland.fi
missgayfinland.fi

3 kommenttia

  • 1 / 3
  • hohhoijaa
  • 24.4.2016, 12.50
On tääkin, suu vaahdossa vaadimme sukupuolineutraalisuutta sekä tasa-arvoa ja silti kuitenkin itse järjestämme kategorisoivia ja eritteleviä mr- ja miss-kisoja.....
Heh. Mikä olisikaan nimeltään kauneuskilpailu, johon osallistuisivat kaikki ihmiset? Minkä tittelin siitä saisi?

Kaunis Ihminen-kilpailu?

"Haastateltavana tämän vuoden Suomen Kaunis Ihminen.." ?

Sitä olen ihmetelllyt, ettei HLBT- feministiblokki ole tuominnut termiä "MISS gay", koska eikö poliittisesti korrektimpi olisi "MS gay"? Vai onko osallistuminen rajattu sinkkuihin/rekisteröimättömiin?