Roomalaiskatolinen kirkko ei lievennä suhtautumistaan samaa sukupuolta olevien parisuhteisiin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Roomalaiskatolinen kirkko ei jatkossakaan anna arvoa samaa sukupuolta olevien elämänkumppanuudelle. Paavi Franciscus ja Vatikaani julkaisivat perjantaina 260-sivuisen Amoris Laetitia (Rakkauden Lahja) -nimisen kolme vuotta työstetyn perhe-elämää koskevan apostolisen kehotuksen, käytännössä perhepoliittisen kannanoton.

Vatikaanin mielestä samaa sukupuolta olevien parisuhteita ei voi rinnastaa tai pitää edes etäisesti verrattavina "Jumalan suunnitelmaan avioliitosta ja perheestä". Syrjintä seksuaalisen suuntautuneisuuden takia kuitenkin tuomitaan apostolisessa kehotuksessa.

Kirkon asenne sen sijaan pehmenee avoliitossa eläviä ja avioeron jälkeen uuden avioliiton solmineita kohtaan, joiden on aiemmin nähty "elävän synnissä". Tulevaisuudessa nämä pitää toivottaa tervetulleeksi kirkkoon ja heitä pitää "opastaa kärsivällisesti sekä hienotunteisesti". Paavi Franciscus peräänkuulutti lempeämpää ja myötätuntoisempaa kirkkoa "epätäydellisiä" katolilaisia kohtaan.

Katolisen kirkon piiriin kuuluu maailmassa noin 1,3 miljardia henkeä. Paavi Franciscus on katolisen kirkon pää ja sen pääpaikka on Vatikaani.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!