Pietarissa surmattiin tunnettu journalisti - murha saattaa liittyä "gay hunter" -vainoon

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Pietarissa maaliskuun lopulla kadonnut tunnettu kriitikko ja journalisti Dmitry Tsilikin (54) löytyi kotoaan puukotettuna viikko sitten. Asunnosta oli kadonnut puhelin ja läppäri. Nyt on pidätetty epäilty surmaaja, 21-vuotias hydrometeorologian yliopiston opiskelija. Murhan motiivina saattaa olla viha seksuaalivähemmistöjä kohtaan.

Miehet olivat tavanneet internetin kautta. Tutkijoiden mukaan he olivat lähetelleet viestejä parin vuoden ajan. Epäillyn mukaan heille tuli tapaaminsen aikana riitaa - mahdollisesti kiristysrahoista, ja se johti puukotukseen. Puukottaja tiesi Tsilikinin seksuaalisen suuntautumisen. Hänellä oli varusteenaan mm. puukko, hanskat ja vaihtovaatteet. Pois lähdettyään hän oli hämäyksen vuoksi kävellyt 6 kilometriä ja heittänyt matkalla pois anastamansa laitteet.


Nyt surmaajan toimia tutkitaan tarkemmin, koska on useita selvittämättömiä homomurhia. Mahdollisesti tapaus liittyy ns. gay-hunting -toimintaan, jossa aktiivisesti netissä haravoidaan seuraa etsiviä homoja ja tapaamistilanteessa näitä pahoinpidellään ja nöyryytetään..

Helsingin sanomien uutisessa kerrotaan, että mies on ilmoittanut toteuttavansa ”ristiretkeä” ja ”missiota” sekä pyytänyt kutsumaan itseään Puhdistajaksi.

Journalisti Dmitry Tsilikin on tunnettu mm. radiosta ja tv:stä.

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta