Katariina Souri Hanko Pride -tapahtuman viralliseksi suojelijaksi

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 1
Katariina Souri (Kuva: Lehtikuva)

Kirjailija Katariina Souri toimii 19.-21. elokuuta järjestettävän Hanko Priden virallisena suojelijana. Ensimmäistä kertaa järjestettävän Hanko Priden työryhmä toteaa Sourin olleen luonteva valinta tapahtuman suojelijaksi, sillä hän on tuonut viime aikoina avoimesti esille sanomaa "rakkaus ei katso sukupuolta".

Souri haluaa olla omalta osalta edistämässä kaikkien vähemmistöryhmien tasa-arvoa ja erilaisuuden hyväksymistä sekä herättämässä avointa keskustelua ja rajoja rikkovaa empatiaa.

- Olen aikanaan puhunut avoimesti mielenterveysongelmista ja henkilökohtaisesta terapiaprosessistani, myöhemmin olen keskittynyt pitkälti eläinoikeusasioihin. Olen iloinen ja kiitollinen, jos voin jatkossa toimia omalta osaltani myös seksuaalivähemmistöjen hyväksi ja myötävaikuttaa siihen, että ihmiset kaikkialla Suomessa uskaltaisivat tunnustaa oman todellisen identiteettinsä ja elää rohkeasti itsensä näköistä elämää hyväksyvässä ja myötätuntoisessa ilmapiirissä, Souri toteaa.

Souri kertoi alkuvuodesta 2016 elävänsä avoliitossa naisen kanssa. Hänen päätöksensä avautua yksityiselämän käänteistä tuli kaikille yllätyksenä, sillä hän oli pitänyt parinkymmenen vuoden ajan tiukkaa linjaa sen suhteen, ettei hän puhunut julkisuudessa parisuhteistaan tai seksuaalisuudesta henkilökohtaisella tasolla.

- Kävin jopa pitkän oikeustaistelun yksityisyydensuojasta yrittäessäni säilyttää edes intiimielämäni ydinalueet yksityisinä. Prosessi oli raskas ja ahdistava. Olin median suhteen jatkuvasti varpaillani, kun pelkäsin sanovani vahingossa jotakin mikä madaltaa jo ennestään alhaista yksityisyydensuojaani. Kuluvan vuoden alussa tein uuden linjauksen ja päätin ottaa avoimemman suhtautumistavan julkisuuteen yksityiselämääni liittyen. Tähän kieltämättä vaikutti merkittävästi se, että muutin avoliittoon toisen naisen kanssa, mutta myös se että koin vihdoin olevani sisäisesti niin sinut itseni kanssa, ettei minulla ollut enää tarvetta vetää yhtä tiukkoja rajoja yksityiselämäni suojaksi, sanoo Souri.

Kun Souri ajautui suhteeseen naisen kanssa, hän huomasi, että Suomessa eletään edelleen hyvin vahvasti heteronormatiivisessa yhteiskunnassa. Hän kuvitteli heterosuhteissa eläessään, että tasa-arvo ja seksuaalivähemmistöjen hyväksyntä on edennyt siihen pisteeseen, ettei jäljellä ole enää asenneongelmia tai muitakaan epäkohtia. Hän myöntää olleensa väärässä asian suhteen.

- Lähipiirissä suhtautuminen oli pääsääntöisesti hyväksyvää, mutta ongelmiakin ilmeni ja käsitin ettei loogisille perusteille tai rakkaudelliselle ajattelutavalle löydy aina sijaa silloin kun vaikeiksi koetut asiat tulevat hyvin lähelle ja henkilökohtaisiksi. Huomasin itsekin tehneeni heterosuhteissa ollessani hölmöjä oletuksia seksuaalivähemmistöjen arkielämään liittyen, joten omissakin asenteissani oli parantamisen varaa, Souri myöntää.

Virallisena suojelijana toimivan Katariina Sourin lisäksi Hanko Pride -tapahtumalla on joukko tunnettuja kummeja, kuten ensimmäisen kauden kansanedustaja Antero Vartia, fitness-guru Jutta Gustafsberg, Miss Suomi -kilpailua järjestävä missikeisarinna Sunneva Kantola sekä hiljattain miesystävänsä kanssa suhteensa rekistöröinyt kansanedustaja Markku Rossi. Hanko Pride -tapahtuman järjestäjien mukaan loput Pride-kummit julkistetaan kevään ja kesän aikana Hanko Priden verkkosivuilla. Pride-kummit ovat lupautuneet kirjoittamaan tapahtuman verkkosivuille blogimerkkinät, jossa pohtivat muun muassa kamppailua oman seksuaalisuudensa kanssa ja suvaitsevaisuusongelmia lähipiirissään.

Hanko Pride 19.-21.8.

Kolmipäiväinen Hanko Pride järjestetään 19.-21. elokuuta Hangossa. Tapahtuma käynnistyy perjantaina Katariina Sourin avajaispuheella sekä myöhemmin samana iltana järjestettävällä avajaisklubilla. Pride-kulkue valtaa Hangon puolestaan lauantaina. Viikonlopun aikana Hangossa järjestetään runsaasti erilaista Pride-ohjelmaa: luvassa on muun muassa Lasten Pride -tapahtuma, Sateenkaariristeily, drag-aristi Kalkkunan vetämä drag-bingo, SUP-joogaa sekä useita musiikki- ja drag-esityksiä.

hankopride.fi

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Kiitollinen
  • 10.4.2016, 22.23
Hyvä Katariina! Upea ihminen!!!