Sateenkaarituristeihin satsataan yhä enemmän

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • Sami Mollgren

Sateenkaarivähemmistöihin kuuluviin asiakkaisiin erikoistuneden hotellien ja matkailupalveluiden määrä ja monipuolisuus lisääntyy Euroopassa seksuaaliseen tasa-arvon takaavan lainsäädännön yleistyessä, kertoo nettimatkatoimisto Ebookers.

Ebookersin markkinointipäällikön Aki Juusolan mukaan asenneilmaston muuttuminen viime vuosina homoystävällisemmäksi Euroopassa on tosiasia.

- Matkailussa se näkyy homoihin erikoistuneiden matkailupalveluiden ja -tapahtumien räjähdysmäisenä kasvuna. On homoille tarkoitettua hiihtoviikkoa, risteilyä, kokkikurssia, Pride-tapahtumia ja vaikka mitä. Yleisesti voisi sanoa, että on tultu pitkä askel marginaalista kohti valtavirtaa, sanoo Juusola.

Ebookersin tiedotteessa nostetaan esiin barcelonalainen homoihin erikoistunut hotelliketju Axel Hotels, joka mainostaa huumorimielessä nykyään olevansa "heteroystävällinen".

- Sen homompaa hotellia ei juuri Barcelonasta löydy kuin Axel, mutta he haluavat muistuttaa, että LGBT-asiassa on kysymys ensisijaisesti suvaitsevuudesta ja siksi myös heterot ovat tervetulleita, sanoo Juusola.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ebookersin tiedotteessa muistutetaan syistä, miksi esimerkiksi matkailupalveluilta ja hotelleilta kaivataan erityisesti tunnustettua homoystävällisyyttä tai tunnustautumista erityisesti homoille suunnatuksi: toisinaan kielteisiä asenteita ei pidetä omana tietona.

- Tervetullut olo ei aina ole itsestäänselvyys seksuaalivähemmistöihin kuuluville. Niin kutsuttuun valtavirtaan kuuluvan hotellin vastaanottotiskin takaa kun saattaa saada paheksuvan katseen palatessaan illalla hotellille samaa sukupuolta olevan kumppanin kanssa.

Sateenkaarivähemmistöihin kuuluvat tavoiteltuja asiakkaita

Matkailualalla on kasvanut ymmärrys siitä, että moni hlbti-vähemmistöön kuuluva pitää tärkeänä kohteen hlbti-myönteisyyttä, ja selvitysten mukaan tähän viiteryhmään kuuluva asiakaskunta on myös valmis maksamaan hyvästä palvelusta. Monissa paikoissa sateenkaarivähemmistöihin kuuluvat nähdään nykyään hyvinä asiakkaina, jotka kuluttavat palveluja - eli käyttävät rahaa - keskivertomatkailijoita enemmän.


Ebookersin lista Euroopan sateenkaariystävällisimmistä matkakohteista

1. Kööpenhamina

Ensimmäisenä maana maailmassa, Tanska antoi vuonna 1989 samaa sukupuolta oleville pareille mahdollisuuden rekisteröidä parisuhteensa. Kööpenhaminassa pitää sijaansa myös Euroopan vanhimpana pidetty homobaari Centralhjornet, jonka historia ulottuu 1950-luvulle asti. Vuonna 2014 Kööpenhamina nimesi kaupungintaloa reunustavan aukion sateenkaariaukioksi LGBT-hengessä. Tämä on se kulttuurinen ja institutionaalinen pohja, jolla kaupunki lepää. Siihen on kiva heitellä päälle super-coolin Vesterbron baarikierrosta, osallistua johonkin lukuisista queer-tapahtumista tai vain hengailla ja nauttia suvaitsevasta sivistyksestä.

2. Mykonos ja Big Four

Mykonos tuli muodikkaaksi Jacqueline Kennedy Onassiksen hengailtua ystävinensä saarella 1970-luvulla. Mykonos on ollut vuosikymmeniä kansainvälisen homoyhteisön suosituimpia aurinkolomakohteita ja on edelleen kiinteä osa homoystävällisten aurinkokohteiden neljän parhaimmistoa – “Big four”. Mykonos on valkoisten rantojen ja kristallinkirkkaan Välimeren ohella tuhansia homoja ja kyläkulttuuria, jossa homoja ei katsota kieroon. Suuren nelikon kolme muuta ovat Gran Canaria, Sitges ja Ibiza.

3. Barcelona

Axel Hotel Barcelona on homohotelliketjun vuonna 2007 avattu lippulaivahotelli. Hotelli sijaitsee Barcelonan Gayxampleksi kutsutun homokorttelin ytimessä ja on kaikinpuolin avoimen homo. Kyseessä on täydellinen irtiotto ja kaupunkiloma homolle omiensa pariin. Kesäkuumilla kannattaa muistaa vain 35 kilometrin päästä Barcelonasta sijaitseva ja “Big Fouriin” lukeutuva Sitges.

4. Berliini

Ei sellaista fetismiä, jolle ei Berliinistä löydy tyydytystä. Euroopan homopääkaupungiksi usein kutsutussa Berliinissä pyörii ympäri vuoden useita fetish-tapahtumia, jotka herättävät Tom Of Finland -hahmot eloon kaupungin kaduille. Peruskauraa ovat korttelit Schoneberg, Kreuzberg ja Prenzlauerberg, joiden kahviloissa ja klubeissa homon on hyvä olla ympäri vuoden.

5. Islanti

Maailman pohjoisin pääkaupunki Reykjavik ei jätä ketään kylmäksi. Usein maailman ystävällisimpänä paikkanakin kuvailtu Islanti on koti myös seksuaalisesti tasa-arvoiselle lainsäädännölle ja Reykjavikissa pidettiin hiljattain jo 18. Gay Pride – yksi Euroopan vanhimmista. Ihanin tapahtuma on kuitenkin syyskuussa pidettävä Bears on Ice, joka on omistettu karhumaisille isoille, karvaisille ja pehmeille miehille sekä heidän mieskumppaneilleen.

Lähde: ebookers

Kymmenen sateenkaariystävällistä paikkaa
Vuoden 2016 Matkamessuilla esillä myös sateenkaarinäkökulma

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!